zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Novice Novo mesto

Biba Košmerl s "Posebnim pregledom"

Piše: Radio Krka

Čas objave:
04.08.2016 12:55

V galeriji Simulaker bodo drevi ob 18.30 odprli razstavo Zelo poseben splošni pregled - A Very Specific General Overview grafične oblikovalke in diplomantke ameriške Yale School of Art Bibe Košmerl.

Razstava bo na ogled do 20. avgusta, z izbranimi deli predstavlja prerez avtoričinega dosedanjega opusa.

Po besedah Simulakrove kustosinje Žive Kleindienst se umetnica predstavlja z izbranim naborom del, ki osvetljujejo in izpostavljajo pomembne estetske ter vsebinske prvine, hkrati pa se v številnih kombinacijah pojavljajo v njenem širšem opusu.

Razstava predstavlja "koherenten presek avtoričinega dela" v zadnjih dveh letih njenega grafičnega oblikovanja, so zapisali v Simulakru.


Kot je povedala Biba Košmerl, je njeno delo zmes številnih sestavin. Majhni, skoraj neopazni detajli, motnje, prekinitve in spremembe, razmerje med osredotočenostjo, dolgočasjem in včasih nesmislom so po avtoričinih besedah zelo pomembni elementi in vplivi. Vsemu temu Košmerlova dodaja nekaj humorja in igrivosti.

Biba Košmerl se je leta 1990 rodila v Novem mestu. Na ljubljanski Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje je leta 2014 diplomirala iz vizualne komunikacije. V grafičnem oblikovanju pa letos še na ameriški univerzi Yale.

Bila je likovna urednica časopisa Tribuna. Med drugim je razstavljala v Galeriji Photon in na razstavi Oko za Oko v ljubljanski Narodni galeriji. Sodelovala je na več skupinskih razstavah, v galeriji G12 Hubu v Beogradu, v Kinu Šiška, v okviru Bienala neodvisnih v Ljubljani in Photodays v Rovinju. Predlani je prejela ameriško oblikovalsko priznanje TDC Certificate of Typographic Exelence.