901596_f168_dragonja_promet02t Svet24.si

Poklukar nakazal, da obmejnih muk junija letos še...

toplotna črpalka1 Svet24.si

Obljubljal toplotne črpalke, vzel pa le denar

870457_151-vatikan Necenzurirano

Ko znani lobist pelje slovenske gradbince v ...

jansa orban fb1 Reporter.si

Janša nima ugleda v Bruslju, on seže le do ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

Nina (Melani Mekicar) Njena.si

Melani Mekicar razkrila, kdaj in kje je spoznala ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Novice Brežice

Bralna kluba iz Doma upokojencev Brežice odšla na dopust

Piše: A.D.

Čas objave:
27.06.2018 09:44

Z branjem so se člani bralnih klubov Lastovke in Mlade lastovke kratkočasili, družili in potovali po različnih svetovih skozi celo »šolsko« leto. Četrtek je bil tako rezerviran za knjigo in v Domu upokojencev Brežice znajo povedati, da je ta dan dopoldne rezervirano za knjižničarko iz Knjižnice Brežice.

»Naša srečanja bogatijo življenje stanovalcev in knjižničarke Andreje že šest let,« sporočajo iz Brežic.

Prvi poletni dan, natančneje dobre pol ure po nastopu solsticija, so zaključili s srečanji za to sezono, v kateri so prebirali literaturo vseh zvrsti, predvsem pa slovenskih avtorjev, katerih tematike in literarno okolje sta poslušalcem bolj znana. Letošnje leto so pogosto prebirali zgodbe o zgodovini Slovenije, o njenih posebnostih, krajih, gradovih in ljudeh. »Vsem tistim, ki želijo brati tudi v prostem času izven naših srečanj, priskrbimo želeno literaturo,« še pravijo.

Zaključno prireditev so oblikovali stanovalci in zaposleni v Domu skupaj s knjižničarko. Osrednja tema prireditve se je navezovala na dan državnosti, saj so s pomočjo prebranih pesmi stanovalcev in slik izpostavili nekaj največjih posebnosti Slovenije (tipične slovenske živali, hrano, predmete, običaje, posebnosti v krajih …).

»Prepričani smo, da nam bo poletno sonce prineslo novo zalogo moči, idej in radovednosti za bralne potepe, katerih se bomo pridno lotili že septembra. Nedvomno pa (naj) velja rek, da že malo branja na dan prežene dolgčas stran,« so sporočili iz Knjižnice Brežice.