stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Novice Brežice/Cerklje ob Krki

Brežiška občina bo dobila sredstva zaradi delovanja SV

Piše: STA

Čas objave:
01.08.2019 11:16

Vlada je na včerajšnji dopisni seji potrdila program sofinanciranja ministrstva za obrambo za investicije v lokalno javno infrastrukturo v letih 2019 in 2020 v občinah Pivka, Ilirska Bistrica in Brežice, in to zaradi obremenitev, ki jih povzroča delovanje Slovenske vojske (SV). Skupna vrednost sofinanciranja znaša 1,7 milijona evrov.

Ministrstvo za obrambo bo zaradi obremenitev, ki jih povzroča delovanje SV na osrednjem vadišču Poček, strelišču Bač in letališču Cerklje ob Krki, sofinanciralo investicije v lokalno javno infrastrukturo. Po programu, ki ga je potrdila vlada, bo občinam Pivka, Ilirska Bistrica in Brežice skupaj namenilo 1,7 milijona evrov.

Z uporabo večjih vojaških infrastrukturnih objektov SV v večjem obsegu uporablja tudi tamkajšnjo lokalno javno infrastrukturo. Z občinami na teh območjih ima ministrstvo sklenjene posebne dogovore, ki med drugim predvidevajo tudi sofinanciranje posodabljanja lokalne javne infrastrukture, ki jo v povezavi z vojaškimi objekti souporablja SV.

Največ sredstev je po programu namenjeno sofinanciranju vlaganj v infrastrukturo v občini Brežice, in sicer letos in prihodnje leto po 400.000 evrov. S temi sredstvi bodo obnovili lokalno cesto v Dolenji Pirošici, uredili križišče lokalnih cest in druge cestne infrastrukture v naselju Črešnjice, obnovili odsek lokalne ceste Velike Malence-Vrhovska vas ter sofinancirali nakup novih gasilskih vozil.

Vsi infrastrukturni objekti, ki jih sofinancira država, so v lasti občin.