zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Novice Brežice

Brežiška voda iz pipe zdrava

Piše: Radio Krka

Čas objave:
12.10.2016 11:27

Projektu o ozaveščanju pomena pitja vode iz pipe »Zdravo – bolj zdravo – voda iz pipe«, ki ga je brežiška komunala začela lani, se je pridružilo tudi podjetje KOP Brežice.

Dogovor o sodelovanju sta podpisala Dejan Bibič, direktor podjetja KOP Brežice, in Darko Ferlan, vodja sektorja gospodarskih javnih služb Javnega podjetja Komunala Brežice.

»Zagotavljanje pitne vode, ki je osnovna življenjska dobrina in je v našem okolju ne samo neoporečna, ampak tudi ena najboljših, spada med glavna poslanstva brežiške komunale,« je ob slavnostnem podpisu dogovora o sodelovanju povedal Darko Ferlan. Ob tej priložnosti je Dejanu Bibiču predstavil tudi druge okoljske in družbeno koristne projekte, ki jih izvaja eno najbolj inovativnih komunalnih podjetij pri nas, kot sta »Prinesi – odnesi« in »Hrana sodi na krožnik, ne v smeti«.

Projekt so podprla že številna podjetja in organizacije v brežiški občini. »Vsako podjetje, ki se nam pridruži, izraža okoljsko ozaveščenost in skrb za okolje, pridobi na ugledu in lojalnosti zaposlenih, poleg tega zniža tudi stroške reprezentance,« je povedal Aleksander Zupančič, direktor Komunale Brežice. Projekt Zdravo – bolj zdravo – voda iz pipe je Zbornica komunalnega gospodarstva vključila v državno strategijo Skupaj za boljšo družbo.

Javno podjetje Komunala Brežice upravlja sedem javnih vodovodnih sistemov, tri kanalizacijske sisteme (Brežice, Obrežje in Globoko), 182 ekoloških otokov za ločeno zbiranje odpadkov, pokopališče in tržnico v Brežicah, občinske in zasebne večstanovanjske objekte ter poslovne prostore. Osnovno poslanstvo podjetja je ljudem omogočiti osnovne življenjske dobrine, kot je neoporečna pitna voda, ter omogočiti kakovostno bivanje v zdravem in čistem okolju.