nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Novice Brežice

Brežiški občinski svet potrdil proračuna za leti 2024 in 2025

Piše: STA

Čas objave:
16.02.2024 07:53

Brežiški občinski svet je na zadnji seji brez glasu proti potrdil občinska proračuna za leti 2024 in 2025. Občina v letošnjem letu načrtuje za 45,8 milijonov evrov odhodkov in za 41,2 milijona odhodkov. V letu 2025 pa je predvidenih 41,2 milijona evrov odhodkov in 39,3 milijona prihodkov, so sporočili iz občine.

V letošnjem letu občina za naložbe namenja nekaj manj kot 23 milijonov evrov, od česar je največ denarja predvidenega za nadaljevanje gradnje prizidka k Zdravstvenemu domu Brežice, obnovo Doma kulture Brežice, pripravo nadomestnih prostorov za izvajanje pouka v času, ko bo potekala obnova OŠ Artiče, obnovo Ceste bratov Milavcev in gradnjo vodovoda Križe.

V letu 2025 pa v občini za naložbe načrtujejo 18,6 milijona evrov. Med drugim je predvidena obnova OŠ Artiče. To bodo sicer začeli le, če bodo pridobili državna sredstva za sofinanciranje. Načrtujejo tudi gradnjo kanalizacije v Krški vasi in Artičah, ureditev podjetniškega inkubatorja v prostorih mestne hiše (tudi ta projekt bodo začeli, če bodo pridobili sredstva za sofinanciranje) in obnovo odseka ceste Velike Malence-Vrhovska vas.

Po besedah župana Ivana Molana, ki jih povzema sporočilo za javnost, namerava občina vsako leto tudi dokupovati stanovanja in tako povečevati fond občinskih stanovanj, namenjenih mladim. Povečujejo tudi sredstva za delovanje javnih zavodov in društev, pomembnih za razvoj in ohranjanje kakovostnega življenja v občini.