tanja žagar Odkrito.si

Tanja Žagar tega ni mogla obdržati zase!

IMG_5081 Svet24.si

Kemal iz serije Moja boš bo prvič postal očka

Jesen Petisvet

Čaka nas pretresljiva jesen 2018!

voznik avtobusa, najstnik Svet24.si

VIDEO: Šolar je stekel pred avtobus, žalil ...

Mary Svet24.si

Šokantni urnik danske princese v New Yorku

maja zupan miss 2017 Najstnica.si

VIDEO: Kako se pripraviti na lepotno tekmovanje?

tanja ribič Njena.si

Tanja Ribič navdušila s fotografijo v spodnjem ...

Novice Brežice

Brežiški zdravstveni dom bo štipendiral prakso

Piše: ZD Brežice

Čas objave:
11.01.2018 08:38

Zdravstveni dom Brežice je bil konec meseca decembra uspešno izbran na Javnem razpisu za izbor projektov sofinanciranja kadrovskih štipendij delodajalcem za študijsko leto 2017/2018 v okviru operacije »Regijska štipendijska shema – Posavska statistična regija«, ki je del kohezijske regije Vzhodna Slovenija, izvedla pa ga je Regionalna razvojna agencija Posavje.

Vlagatelj Zdravstveni dom Brežice je tako upravičen do 50% sofinanciranja dodeljene in izplačane kadrovske štipendije za šest štipendistov 1.in 2. letnika magistrskega programa splošna medicina ter enega štipendista 3. letnika magistrskega programa farmacija, v skupni vrednosti 8.400,00 EUR. 

Sredstva so pridobljena iz sredstev evropske kohezijske politike, ki se delodajalcu izplačujejo posredno preko izvajalca javnega pooblastila iz proračuna Evropske unije in proračuna Republike Slovenije. Sofinanciranje kadrovskih štipendij bo zagotovljeno do zaključka izobraževanja posameznega štipendista, ki je del projekta delodajalca, oziroma za kadrovske štipendije, izplačane najkasneje do 31.10.2022.

Zdravstveni dom Brežice bo štipendistom omogočil opravljanje 160 urne delovne prakse v vsakem študijskem letu, pri čemer se lahko delovna praksa opravi v več delih.

Po končanem izobraževalnem programu pa se bo s štipendisti sklenila pogodba o zaposlitvi na ustrezno delovno mesto oziroma takšno delovno mesto, ki bo ustrezalo zaključeni ravni izobrazbe in področju izobraževanja štipendistov.