vodičar Odkrito.si

Usodni da Mihe Vodičarja, prišla tudi bivša

helena blagne Svet24.si

Helena, Salome, Desa in Zvezdana o menopavzi

Harlequin ichthyosis, luske Svet24.si

VIDEO: Mati svojega enoletnega sinčka dvakrat na ...

Luka Mesec Svet24.si

Koalicijske igrice in zviti načrti Luke Mesca

Selena Gomez, italija Najstnica.si

Selena Gomez ujeta v naši sosednji državi

angelska števila Petisvet

Angelska števila: kaj vam sporočajo angeli?

kolsek natalija 16_1 100 Njena.si

Natalijo Kolšek ujeli policistki

Novice Brežice

Brežiški zdravstveni dom bo štipendiral prakso

Piše: ZD Brežice

Čas objave:
11.01.2018 08:38

Zdravstveni dom Brežice je bil konec meseca decembra uspešno izbran na Javnem razpisu za izbor projektov sofinanciranja kadrovskih štipendij delodajalcem za študijsko leto 2017/2018 v okviru operacije »Regijska štipendijska shema – Posavska statistična regija«, ki je del kohezijske regije Vzhodna Slovenija, izvedla pa ga je Regionalna razvojna agencija Posavje.

Vlagatelj Zdravstveni dom Brežice je tako upravičen do 50% sofinanciranja dodeljene in izplačane kadrovske štipendije za šest štipendistov 1.in 2. letnika magistrskega programa splošna medicina ter enega štipendista 3. letnika magistrskega programa farmacija, v skupni vrednosti 8.400,00 EUR. 

Sredstva so pridobljena iz sredstev evropske kohezijske politike, ki se delodajalcu izplačujejo posredno preko izvajalca javnega pooblastila iz proračuna Evropske unije in proračuna Republike Slovenije. Sofinanciranje kadrovskih štipendij bo zagotovljeno do zaključka izobraževanja posameznega štipendista, ki je del projekta delodajalca, oziroma za kadrovske štipendije, izplačane najkasneje do 31.10.2022.

Zdravstveni dom Brežice bo štipendistom omogočil opravljanje 160 urne delovne prakse v vsakem študijskem letu, pri čemer se lahko delovna praksa opravi v več delih.

Po končanem izobraževalnem programu pa se bo s štipendisti sklenila pogodba o zaposlitvi na ustrezno delovno mesto oziroma takšno delovno mesto, ki bo ustrezalo zaključeni ravni izobrazbe in področju izobraževanja štipendistov.