Femme fatale: Snežana Vukmirović Odkrito.si

Slovo lepe slovenske športnice

krogla Svet24.si

Vse velike skrivnosti lepih magičnih krogel

maček, ura, poletni čas, nastavitev ure Svet24.si

Ne pozabite, ponoči premikamo ure!

Blaž Brodnjak Svet24.si

Skrivnostni sestanki pri Marjanu Šarcu

barva las Najstnica.si

Trend pričesk, ki vas bo navdušil

Dragojevič Njena.si

Oliver Dragojević se bori!

indira ekic Njena.si

Toliko se je Indira 'zredila' po koncu šova

Novice Brežice

Brežiški zdravstveni dom bo štipendiral prakso

Piše: ZD Brežice

Čas objave:
11.01.2018 08:38

Zdravstveni dom Brežice je bil konec meseca decembra uspešno izbran na Javnem razpisu za izbor projektov sofinanciranja kadrovskih štipendij delodajalcem za študijsko leto 2017/2018 v okviru operacije »Regijska štipendijska shema – Posavska statistična regija«, ki je del kohezijske regije Vzhodna Slovenija, izvedla pa ga je Regionalna razvojna agencija Posavje.

Vlagatelj Zdravstveni dom Brežice je tako upravičen do 50% sofinanciranja dodeljene in izplačane kadrovske štipendije za šest štipendistov 1.in 2. letnika magistrskega programa splošna medicina ter enega štipendista 3. letnika magistrskega programa farmacija, v skupni vrednosti 8.400,00 EUR. 

Sredstva so pridobljena iz sredstev evropske kohezijske politike, ki se delodajalcu izplačujejo posredno preko izvajalca javnega pooblastila iz proračuna Evropske unije in proračuna Republike Slovenije. Sofinanciranje kadrovskih štipendij bo zagotovljeno do zaključka izobraževanja posameznega štipendista, ki je del projekta delodajalca, oziroma za kadrovske štipendije, izplačane najkasneje do 31.10.2022.

Zdravstveni dom Brežice bo štipendistom omogočil opravljanje 160 urne delovne prakse v vsakem študijskem letu, pri čemer se lahko delovna praksa opravi v več delih.

Po končanem izobraževalnem programu pa se bo s štipendisti sklenila pogodba o zaposlitvi na ustrezno delovno mesto oziroma takšno delovno mesto, ki bo ustrezalo zaključeni ravni izobrazbe in področju izobraževanja štipendistov.