Katarina Čas Odkrito.si

Težki časi za Katarino Čas

horoskop Svet24.si

Horoskop za sredo, 12. decembra

dreamstime_xxl_105172804 Petisvet.si

Samo pogovarjala sem se z očetom, ki je bil že ...

strasbourg Svet24.si

FOTO in VIDEO: Napadalec, ki je na božičnem ...

Barron Trump, Wayne Rooney Svet24.si

FOTO: Sekira mu je padla v med, Barron Trump je ...

finalisti Njena.si

Denis in Franko o napadih na Aneto

reka ljubezni Njena.si

Konec Reke ljubezni zaznamoval razhod Irene in ...

Novice Brežice

Brežiški zdravstveni dom bo štipendiral prakso

Piše: ZD Brežice

Čas objave:
11.01.2018 08:38

Zdravstveni dom Brežice je bil konec meseca decembra uspešno izbran na Javnem razpisu za izbor projektov sofinanciranja kadrovskih štipendij delodajalcem za študijsko leto 2017/2018 v okviru operacije »Regijska štipendijska shema – Posavska statistična regija«, ki je del kohezijske regije Vzhodna Slovenija, izvedla pa ga je Regionalna razvojna agencija Posavje.

Vlagatelj Zdravstveni dom Brežice je tako upravičen do 50% sofinanciranja dodeljene in izplačane kadrovske štipendije za šest štipendistov 1.in 2. letnika magistrskega programa splošna medicina ter enega štipendista 3. letnika magistrskega programa farmacija, v skupni vrednosti 8.400,00 EUR. 

Sredstva so pridobljena iz sredstev evropske kohezijske politike, ki se delodajalcu izplačujejo posredno preko izvajalca javnega pooblastila iz proračuna Evropske unije in proračuna Republike Slovenije. Sofinanciranje kadrovskih štipendij bo zagotovljeno do zaključka izobraževanja posameznega štipendista, ki je del projekta delodajalca, oziroma za kadrovske štipendije, izplačane najkasneje do 31.10.2022.

Zdravstveni dom Brežice bo štipendistom omogočil opravljanje 160 urne delovne prakse v vsakem študijskem letu, pri čemer se lahko delovna praksa opravi v več delih.

Po končanem izobraževalnem programu pa se bo s štipendisti sklenila pogodba o zaposlitvi na ustrezno delovno mesto oziroma takšno delovno mesto, ki bo ustrezalo zaključeni ravni izobrazbe in področju izobraževanja štipendistov.