nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Novice

Čebela Višnja se predstavi

Piše: R.K.

Čas objave:
28.04.2023 08:01

V petek, 21. 4. 2023, je v srednjeveško mesto Višnja Gora priletela prav posebna čebelica, ki sliši na ime Višnja. S seboj je pripeljala obilico zabave in prebivalce starodavnega mesta zazibala v plesno vzdušje.

čebela-višnja, ivančna-gorica, višnja-gora
Čebela Višnja se predstavi
Pia Škufca
Glasno in zveneče je donela Avsenikova slavna skladba Na Golici iz trobil Stiške troble, pod mentorstvom Roberta Petriča. Spektakularnemu uvodu je sledila dobrodošlica iskrive voditeljice Simone Zorc Ramovš. Kaj kmalu nas je s plesom razmigala mala plesna hip hop otroška skupina Guapa. Potem pa kar naenkrat med vse nas prileti čebelica, ki jo krasijo lasje višnjeve barve. Na majhnem nosku ji čepijo velika modra očala, na nogah pa nosi superge. Kako je vsa navdušena, da je doma v Hiši kranjske čebele, kjer udobno spi v svoji satni posteljici, obkrožena s številnimi prijateljicami. A kaj, ko je lonček prazen, potrebno je nabrati hrano. Višnja je poletela med otroke, se jim predstavila in jih povabila, naj jo še kdaj obiščejo. Lutko čebele Višnje je animirala kustosinja Petra Špehar. Sledil je nastop skupine ansambla flavt, pod mentorstvom Nikoline Kovač.

čebela-višnja, ivančna-gorica, višnja-gora
Čebela Višnja se predstavi
Pia Škufca
Po melodičnem glasbenem vložku je voditeljica Simona Zorc Ramovš otroke povabila, naj skupaj z njo pokličejo medse čebelo Višnjo. In po nekaj poskusih se je na vratih prikazala maskota čebele Višnje! Kakšno navdušenje je požela! Vse je zaplesalo z njo! Po plesu je sledil še nastop Stiške troble in fantov s Stične. Trenutek, ki so ga vsi pričakovali je naposled prišel. Na prizorišče je prispela torta velikanka in čebela Višnja je zarezala prvi kos, nato pa je morala odleteti k svojim prijateljicam. Kako smo se vsi posladkali s slastno torto in medeno vodo. Na koncu druženja so sledile še ustvarjalne delavnice, v okviru katerih so otroci lahko izdelali svojo Višnjo. Dogodek je organiziral Anže Knavs s sodelavci Hiše kranjske čebele.

čebela-višnja, ivančna-gorica, višnja-gora
Čebela Višnja se predstavi
Pia Škufca