pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Novice

Čebele nas povezujejo

Piše: Oglasno sporočilo

Čas objave:
20.05.2022 06:00

V veterinarski ambulanti A+VET skrbijo za dobrobit čebel skozi celo leto in z veseljem se 20. maja spomnijo na njihov praznik - svetovni dan čebel. Tako kot čebele, ki letajo s cveta na cvet in se med seboj povezujejo, sodelujejo, so se tudi v A+VET povezali s Šolskim centrom Novo mesto (ŠCNM), Srednjo gradbeno, lesarsko, in vzgojiteljsko šolo.

Njihov namen je, da ozaveščajo ljudi o pomenu, življenju ter bivanju čebel in nenazadnje, da nam čebele dajejo hrano in oprašujejo rastline.

V veterinarski ambulanti A+VET so organizirali otroško delavnico, ki je bila vsa v znamenju čebel. V ta namen so dijaki 2. letnika lesne šole z mentorjem vestno in natančno izdelali lesene satnice, otroci pa so na ličnice z velikim veseljem naslikali zanimive motive, ki so povezani z življenjem čebel. Ličnice z motivi so namestili na satnice in jih razstavili v ambulanti A+VET, kjer krasijo prostor, obenem pa poglobijo naše razmišljanje o pomenu čebel.

A+VET se iskreno zahvaljuje Srednji gradbeni, lesarski in vzgojiteljski šoli, ki je z veseljem pristopila k njihovemu projektu, podjetju Medex za medene sladkosti in seveda vsem otrokom, ki so s svojimi likovnimi veščinami ustvarili čudovite končne izdelke.