Nova predsednica republike Nataša Pirc Musar Svet24.si

Tudi Nataša Pirc Musar podpira Pahorja

Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Novice Grosuplje

CGP bo gradil šolo na Polici

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
19.07.2016 06:45

Župan občine Grosuplje Peter Verlič in predsednik uprave družbe za gradbeništvo, inženiring, proizvodnjo in vzdrževanje cest (CGP) Martin Gosenca sta včeraj podpisala pogodbo za izgradnjo podružnične šole Polica. Šolo naj bi začeli graditi avgusta, dokončali pa naj jo v desetih mesecih, so sporočili iz občine Grosuplje.

"Od danes naprej je vse jasno, šola se gradi, roki so tesni in jaz sem prepričan, da bo naslednje leto 1. september v naši občini eden lepših prvih septembrov, ko bodo otroci prišli v novo šolo," je ob podpisu pogodbe povedal župan Peter Verlič.

Za izgradnjo šole so namenjena sredstva v vrednosti 2,125 milijona evrov, ki vključujejo gradbena in instalacijska dela ter zunanjo ureditev, so zapisali v sporočilu za javnost.

Direktor občinske uprave Dušan Hočevar je povedal, da bodo z uvedbo v delo pričeli že ta teden, temeljni kamen pa bodo položili 1. septembra letos. Navedel je še, da je občina že pred 14 dnevi začela z izvedbo električnega in vodovodnega priključka za novo šolo.


Nova šola bo sprejela 140 otrok od 1. do 5. razreda. Razprostirala se bo na dobrih 2000 kvadratnih metrih, imela bo pet oddelkov, šolsko telovadnico, uredilo pa se bo tudi zunanje dvorišče in igrišče, parkirišča in avtobusno postajališče.

OŠ Polica sicer obiskuje okoli 80 otrok od prvega do petega razreda. Šola je premajhna za takšno število učencev, prav tako nima ustreznih prostorov, umivalnikov v razredu, pa tudi ne telovadnice.

Z gradnjo nove podružnične šole želijo na občini zagotoviti ustrezne prostorske pogoje za izvajanje razrednega pouka in za delovanje strokovnega osebja ter vodstvenih delavcev šole, prav tako želijo zagotoviti varne in zdravju prijazne šolske prostore in zunanje površine.