pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Vedran Mlikota Njena.si

Botri: Ste videli, kaj se je zgodilo z Vinkom ...

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Novice Črnomelj

CI Črnomelj: Na potezi je zdaj županja

Piše: Radio Krka

Čas objave:
19.01.2017 13:23

Civilna iniciativa proti migrantskemu centru v Beli krajini oziroma njena predstavnica Maja Kocjan je danes ponovila svoje stališče o odločbi Upravnega sodišča. To stališče je povsem drugačno od tistega, ki nam ga je včeraj posredovala črnomaljska županja Mojca Čemas Stjepanović.

Civilna iniciativa proti migrantskemu centru v Beli krajii je v izjavi za javnost zapisala: »Upravno sodišče RS je odločilo, da morajo postopki za referendum potekati naprej in da je županja delovala nezakonito. Zapisalo je tudi, da Občina Črnomelj pobude za referendum ni zavrnila kot neutemeljene, temveč kot nedopustne,« je danes zapisala Kocjanova in nadaljevala: »Naslednji koraki so na strani županje, kjer pa lahko na podlagi njene včerajšnje izjave upravičeno domnevamo, da namerava v nadaljnjih postopkih spet storiti vse, da se referendum prepreči. Pri občinskem referendumu gre predvsem za ljudsko voljo in predstavlja temeljno pravico vseh občanov in občank. V kolikor bi se ta volja ljudstva želela upoštevati, bi se referendum nemudoma dopustil in ne namerno preprečeval po vsem možnih poteh. Nad tem smo v CI ogorčeni in menimo, da mora županja za svoja nezakonita dejanja prevzeti odgovornost ter upoštevati voljo vseh udeležencev protesta, podpisnikov peticije in podpisnikov pod pobudo za referendum.«

Kocjanovi se zdi zanimivo, da županjo oz. občino Črnomelj zastopa odvetnik Tilen Hrastnik, ki je hkrati tudi zastopnik za begunce in migrante. V CI se zato sprašujejo, koga županja dejansko ščiti. "So to begunci in ilegalni migranti ali občani, ki so svojo voljo izrazili na protestu," je še zapisano v peticiji črnomaljske civilne iniciative.

Parlamentarna Komisija za peticije ter za človekove pravice in enake možnosti, ki jo vodi poslanka SDS Eva Irgl, je za danes ob 15.uri sklicala 24. nujno sejo, na kateri bodo med drugim obravnavali tudi peticije proti naselitvi azilantov v 3-sobno stanovanje v Murski Soboti, stališče Murske Sobote, pobudo CI Velenje, Peticijo za odstranitev namestitvenega centra za migrante v Lendavi in Peticijo proti migrantskemu centru v Beli krajini.