7_Nina Donelli Svet24.si

FOTO: "Mogoče pa bom spoznala kakšnega ...

Andrej Bajželj Svet24.si

Starša edinca Andreja našla mrtvega. Trdita, da ...

pes 13 Svet24.si

Vaš kosmati prijatelj razkriva vašo osebnost

predlog 10 pokrajin Svet24.si

Takšen je popravljen načrt razdelitve pokrajin

indira ekić - tvoja video Odkrito.si

Indira dobila priložnost, da se vrne v najlepše ...

Romana Krajnčan Njena.si

Romana Krajnčan drugič babica!

simona Njena.si

Takšna je bila kmetica Simona pred enim letom

Novice Novo mesto

Danes čistilna akcija Očistimo sosesko

Piše: Mestna občina Novo mesto

Čas objave:
23.03.2019 07:02

V krajevnih skupnostih Mestne občine Novo mesto bo na današnjo soboto tradicionalna čistilna akcija Očistimo sosesko. Udeležila se je bo večina novomeških krajevnih skupnosti z namenom, da tudi letos poskrbijo za urejeno sosesko, parke in sprehajalne poti, občani pa s skupnimi močmi in druženjem pripomorejo k urejeni okolici.

Župan Mestne občine Novo mesto Gregor Macedoni se bo v krajevni skupnosti Drska pridružil čistilni akciji Očistimo sosesko 2019, ki bo danes potekala po večini novomeških krajevnih skupnosti.

Zainteresirani občani, ki jim je mar za čisto in urejeno okolje, se bodo zbrali  ob 9. uri  na Drski, pri Čolnarni in na ostalih lokacijah po Novem mestu. 

Krajani se lahko akciji pridružijo v sklopu krajevnih skupnosti, kjer dobijo tudi več informacij o predvidenem območju čiščenja posamezne krajevne skupnosti. Komunala Novo mesto bo tako kot lani zagotovila vrečke in rokavice, ki so za prevzem na voljo v skladišču Komunale (Podbevškova 12).

Pobrane odpadke lahko odlagajo v obstoječe kontejnerje, ki bodo izpraznjeni ob rednem odvozu. V primeru večjih količin odpadkov bo za odvoz poskrbela organizirana dežurna služba.