stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Novice

FOTO: Krški rekreativci na občnem zboru

Piše: RKD Krško

Čas objave:
21.02.2018 09:36

Člani Rekreativnega kolesarskega društva Krško so se minuli teden zbrali na letnem občnem zboru. Spregovorili so o minuli sezoni in planih ter željah za letošnjo.

Tako kot vsako leto je uvodoma spregovoril predsednik kluba Branko Sikošek, ki je v svojem nagovoru pohvalil člane RKD Krško, ki so s svojim trudom pomagali pri izpeljavi kolesarskih lanskoletnih dogodkov. Zahvalil se je tudi lastniku Andreju Staniču za koriščenje prostorov Stadion Cafe Puba Krško.

RKD Krško je letos z občnim zborom malo pohitel, saj se bližajo zimske počitnice, ko bo marsikdo odsoten in bo izkoristil priložnost in odšel na smučanje. Blagajniško poročilo je predstavil Drago Kurnik, poročilo tajnika pa Anita Petrič. V nadaljevanju je Alojz Podbršček predstavil plan dela za letos in že napovedal prireditev Maraton po deželi cvička, ki bo letos potekal v nedeljo, 19. avgusta. Prav tako bo izpeljan jesenski kot gorski kronometer. Člani RKD Krško pa se bodo tudi letos podali na letno kolesarsko turo. Pot jih bo po vsej verjetnosti vodila proti Rogli.

Predsednik Branko Sikošek je v svojem poročilu med obema zboroma dejal, da je pred kolesarji nova sezona, novi izzivi, novi kilometri in nove akcije. Spomnil je na lansko sezono, ki so si jo kolesarji zadali, od kronometrov, vsakoletne kolesarske ture, izleta v Kumrovec, vrhunec pa je bil, kot že vrsto let doslej 15. Maraton po deželi cvička.  Seveda je omenil tudi to, da so se mnogi člani vse leto udeleževali kolesarskih maratonov širom Slovenije. Kar nekaj članov se je udeleževalo tudi treningov, ki so jih organizirali dvakrat tedensko preko vse sezone. Glede kolesarskega Maratona po deželi cvička, je podal mnenje, da je maraton odlično uspel, saj se ga je udeležilo preko tristo prijavljenih maratoncev. Bil je v pravem pomenu mednaroden, saj so se ga udeležili poleg slovenskih matoncev, tudi maratonci iz Hrvaške in celo iz  daljnega Katarja. Minil  je varno, brez resnih poškodb, kar je za udeležence in organizatorje najbolj pomembno. Priprave na maraton so bile precej stresne in zapletene, saj smo morali na račun spremembe naslova društva uskladiti celoten statut društva z novim zakonom o društvih iz leta 2011, je še povedal.

Ob tej priložnosti se je iskreno zahvalil gospodu  Simonu Šekoranja iz Upravne enote Krško,  ki je društvu ves čas stal ob strani in s svojimi predlogi, sugestijami in nasveti pomagal. Poleg ostalih se je zahvalil izvršilnemu  odboru, ki je aktivno  sodeloval pri organizaciji prav vseh  prireditev, članu Dejanu Župancu, ki je izdelal elaborat za zaporo ceste za maraton, Aniti Petrič, ki je že tolikokrat odlično izpeljala prireditev na startno-ciljni ploščadi in se potrudila tudi pri sami organizaciji maratona,  tako pri pridobivanju in izdelavi  dokumentacije, kakor tudi pri pridobivanju donatorskih prispevkov, Andreju Grmšku, ki je pod svoje okrilje vzel društveno spletno stran in pripomogel k večji prepoznavnosti društva ter njegovih dejavnosti. Zahvalil se je tudi vsem sponzorjem in donatorjem, ki so s svojimi prispevki omogočili izvedbo maratona. Posebno se je zahvalil članu Andreju Staniču, ki je odlično in na zadovoljstvo vseh udeležencev, organiziral prehrano za udeležence in z reklamnimi panoji pomagal pri promociji maratona. Zahvalil se je tudi županu občine mag. Miranu Stanku, ki vsako leto, če le ima čas, pride na  start maratona, spregovori nekaj besed in izvede start maratona.

Še nekaj statistike: RKD Krško je ob koncu leta 2017 štelo 28 članov. Kolesarji člani so se tudi letu 2017 udeležili različnih kolesarskih prireditev. Največ prireditev se je udeležil najstarejši član Danilo Pečnik (v 88. letu starosti) in najmlajši Aljaž Bratkovič, ki sta za svoje podvige prejela tudi posebno priznanje. V lanskem letu sta okrogli jubilej dočakala dva člana  RKD Krško, rojena ne tako daljnega leta 1957 Stane Petelin in Vlado Podgornik. Predsednik jima je v imenu društva iskreno čestital in zaželel  še veliko aktivnih let. Sledilo je skupno druženje, Alojz Levičar pa je za to posebno priložnost spekel domači kruh. Na zboru so podelili tudi medalje najhitrejšim na spomladanskem in jesenskem kronometru.