franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Novice

Črnomelj tudi uradno s koloparkom

Piše: R.K.

Čas objave:
11.09.2023 08:53

Župan občine Črnomelj, Andrej Kavšek, je v petek skupaj s predstavnikom podjetja Planapark g. Janezom Bajdo in mladim kolesarjem Davidom uradno predal namenu novo zgrajen kolopark v Loki v Črnomlju. Vrednost investicije izgradnje je znašala okoli 60.960 evrov, od tega je 23.769 evrov sofinancirala Fundacija za šport. V sklopu investicije je bila zajeta tudi urbana oprema katero se je postavil ob poligon.

Za kulturni program sta poskrbeli glasbeni skupini Ansambel Septim in skupina Hot Thunder, za scenarij JSKD OI Črnomelj, program pa je vodila dijakinja Srednje šole Črnomelj Zala Štravs.

V okviru projekta »Športni park Loka« so izvedena dela gradnje koloparka, kar je prva faza celotnega projekta. Za gradnjo je Občina Črnomelj uspešno pridobila sredstva Fundacije za šport v višini 23.769 evrov, celotna vrednost investicije pa je 60.960 evrov. Razliko je zagotovila občina v svojem proračunu. Dela je izvedlo podjetje Planapark iz Ljubljane.

Namen projekta je bila izgradnja novega, sodobnega, standardiziranega in varnega športnega asfaltnega grbinastega poligona parka - koloparka (angl. pump track), za krepitev spretnosti in motoričnih sposobnosti uporabnikov vseh starosti, posebej otrok in mladostnikov ter omogočiti kvalitetno izvedbo športnih, šolskih, obšolskih in drugih programov in aktivnosti za vse skupine prebivalstva in ostale uporabnike, omogočiti najvišjo raven kakovosti, uporabnosti in izrabe prostora.