nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Poroka na prvi pogled: Markove navade ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Novice

Čuki: "Nikoli nam ni bilo jasno, zakaj se takšnih žurov ne gremo tudi pri nas!"

Piše: Oglasno sporočilo

Čas objave:
09.02.2024 08:42

Največji slovenski Après ski se bo odvil v centru Kranjske Gore, na prireditveni ploščadi pred Hotelom Kompas, v soboto, 9. marca 2024.

Na Après skiju bodo nastopili številni znani obrazi, ki bodo pozkrbeli za nepozabno zabavo! Na odru se bodo tako zvrstili Aktualova Galama, Petkova pumpa in Deejay Time, pa Natalija Verboten, Dejan Dogaja, Kingston, SKaTER, Špela Grošelj in Miran Rudan. Manjkali ne bodo niti Čuki, ki so nam v intervjuju razkrili, kako se na odru najlažje pogrejejo in zakaj Après skija res ne sme nihče zamuditi!

Lahko glede na vašo pesem Pancer tanc predvidevamo, da ste vsi v skupini navdušeni smučarji?

Jože: Seveda. Vsi člani smučamo. Sam naberem letno nekje od 5 do 15 dni. Pesem Pancer tanc je tako nadvse globoko avtobiografska pesem z zelo globokim sporočilom. Pancer tanc pancer tanc, dobr’ seka tale štanc…(smeh)

Lahko z nami delite kakšno zanimivo zgodbo s smučanja?

Jože: Jaz sem še iz časov, ko smo še poznali izraz “štamfanje” in smo navijali za Križaja, Strela, Kuralta, Matejo Svet, in seveda Stenmarka. In vsi smo hoteli biti kot oni. Takrat nas starši še niso vozili na smučišča in težko je verjeti, ampak meni je prve smuči naredil kar moj ati. Namesto pancerjev sem imel pa škornje. Takšne kot v spotu Ko ko ko ali Ta ta traktor. In že smo šli v hrib gor za cerkvijo in štamfali ure in ure, da smo se potem peljali par fur.

Ste se kdaj kakšnega Apres Skija udeležili tudi zgolj kot poslušalci?

Jože: Seveda. V tujini sem tovrstne žure opazoval že pred desetletji in nikakor mi ni bilo jasno, kako se jih ne gremo tudi pri nas. Tudi zato je pred skoraj 20 leti nastala pesem Pancer tanc, ki je mama vseh drugih smučarskih poskočnic pri nas. Ata je pa pesem Retro banda Cik cak. Lansko leto smo celo naredili skupen remix teh dveh pesmi. Hvala bogu so se časi in navade spremenile in smučanje je tudi v Sloveniji poleg luštne rekreacije postalo tudi stičišče žurerjev. In čeprav smo Čuki igrali že na vseh smučiščih pri nas, smo zelo veseli, da bomo nastopili tudi na prvi mega Apre Ski zabavi ki bo v začetku marca v Kranjski gori. To bo gotovo“mama” vseh tovrstnih zabav v Sloveniji. Pride tudi ata …

Nad katero vašo pesmijo je publika vedno najbolj navdušena?

To je res težko reči, saj imamo Čuki na desetine hitov, ob katerih so zrasle mnoge generacije žurerjev. Krokodilčki, Komar, Kavbojci in Indijanci, Zobar, Rdeča mašna, Ferrari polka, Daj mi poljub…so samo nekatere med njimi. Trenutno pa najbolj zažge pesem Na pumpo, ki je izšla 1. januarja letos in je bila na prvem mestu YouTubove letvice rekordnih 24 dni. V Kranjski Gori bo še posebej dobro zvenela, saj bo z nami gotovo pumpala tudi ekipa Petkove pumpe, katere nova himna je prav ta pesem. Glavni žur pa bo verjetno na pesmi Pancer tanc in Sankaška polka oz. Šc izza ovinka.

Kako se najlažje ogrejete na odru kljub nizkim temperaturam?

Rekordno nizka temperatura, pri kateri smo Čuki igrali, je bila minus 23 stopinj. In še pihalo je. Aua prsti na mrzlih strunah. Če smo to preživeli in glasilke in vsiprsti še dobro delujejo, ni več zime za Čuke Eskime!

Kakšno energijo pa morajo v Kranjsko Goro prinesti ljudje, da bo tudi za vas ta nastop res nepozaben?

Pri toliko dobrih glasbenih izvajalcih naj ljubitelji smučanja in dobrih žurov samo pridejo. Za vse ostalo poskrbimo mi. Naj pridejo v pancerjih ali brez, s kapami ali čeladami, v carving ali pa še s tastaro, sulicatehniko. Če pa katera od oboževalk pride v Kranjsko Goro v kopalkah, ji Čuki obljubimo, da ji sredi zime zaigramo Mi gremo pa na morje in jo lastnoročno pogrejemo do zavidljivih temperatur …