Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Sum konflikta interesov na ministrstvu: nov zakon ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Novice Brežice

FOTO: Cvetne esence in Irena Roglič Kononenko v gosteh

Piše: M.K. Knjižnica Brežice

Čas objave:
12.04.2019 14:01

V četrtkovem popoldnevu so Klub zdravljenih alkoholikov Brežice (s krajšim nazivom Klub ZA) in Knjižnica Brežice gostili skupni dogodek.

Kakor je v uvodnem nagovoru izpostavila Andreja Les, terapevtka in nova predsednica Kluba
ZA, se je naveza skozi leta lepo razvijala in tako je bilo včerajšnje predavanje že enajsto zapovrstjo v zadnjih petih letih. Vseskozi za širšo javnost pripravljajo raznolike tematike in veseli jih, da je obiskovalce nagovorila tudi tokratna.

Bachovo cvetno terapijo in njeno pomoč v čustvenih stiskah so spoznavali s psihologinjo in prevajalko Ireno Roglič Kononenko. Irena, ki se že dve desetletji ukvarja z izbrano temo predavanja, je v Ljubljani ustanovila Inštitut za Bachovo cvetno terapijo, psihično pomoč in umetnostno terapijo. Ljudem pripravlja Bachove kapljice, na celoletnih seminarjih pa izobražuje Bachove cvetne pomočnike. Vodi cvetne delavnice ter plese v krogu za Bachove cvetove, prevaja in piše knjige s tovrstno tematiko. Namen Bachove cvetne terapije nasploh pa je izboljšati psihično stanje in medosebne odnose, zaradi česar se izboljša posameznikovo počutje. Terapija preprečuje različna obolenja ter spodbuja proces okrevanja. Posameznika obravnava kot celoto. Zdravje je namreč ravnovesje med telesom in duhom. Cvetne esence nam tako pomagajo, da se v kriznih trenutkih umirimo in »ohranimo mirno glavo«. Za lajšanje tegob vsakdanjika se jih poslužujejo uporabniki po vsem svetu. 

Na povabilu so zainteresirane pozdravili s fotografijo Betlehemske zvezde – cveta tolažbe, na predavanju pa videli in spoznali še mnoge zdravilne cvetove, njihov pomen in uporabo. Slednje je popisano tudi v knjigah, ki so bile na dogodku v knjižnični dvorani na voljo za nakup. Mnoge med njimi bogatijo tudi knjižne police. Dogodek so pospremili še z glasbo. Z Ireno je v Brežice prišel mož Igor. Ob spremljavi kitare sta prepevala pesmi za Bachove cvetove.