pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Novice Trebnje/Ljubljana

Danes predvidoma soočenje ponudnikov za nakup Trima

Piše: Radio Krka

Čas objave:
14.12.2015 07:52

V postopku prodaje družbe Trimo, ki ga vodi NLB, bo danes po neuradnih informacijah soočenje ponudnikov. Svoji neuradno izenačeni ponudbi za nakup trebanjske družbe naj bi soočila najboljša ponudnika - poljski sklad Innova in Trimov irski tekmec Kingspan. Ali bo končna odločitev sprejeta, ni moč reči zagotovo.

Prodajalci - poleg NLB še SID banka, SKB, Gorenjska banka, Probanka in NKBM - podrobnosti o prodajnem postopku uradno ne razkrivajo.

Po neuradnih podatkih, ki jih je v zadnjih dneh navajalo več medijev, se banke odločajo med dvema ponudbama. Irski proizvajalec izolacijskih materialov Kingspan naj bi bil po pisanju portala Planet Siol.net za Trimo pripravljen plačati 40,04 milijona evrov, poljski sklad zasebnega kapitala Innova pa 41,25 milijona evrov. Ponudbo sta po poročanju Dela oddala še idrijski Kolektor in avstralski Metroll, ki ima hčerinsko družbo v Italiji.

Danes naj bi z najboljšima ponudnikoma izvedli neposredna pogajanja. Ali bo končna odločitev sprejeta, ni znano, saj naj bi bile banke razdeljene. Iz vrst prodajalcev je slišati, da obstaja tudi možnost propada prodajnega postopka.

Trimo naj bi bil namreč po cenitvah vreden več, kot znašata najboljši ponudbi. Krepijo se tudi razni pozivi proti prodaji proizvajalca objektov in fasadnih rešitev, ki v trebanjski matični družbi zaposluje okoli 350, v skupini pa okoli 700 ljudi.

Nekdaj eno uspešnejših slovenskih podjetij je ob izbruhu finančne in gospodarske krize ter upadu gradbeništva zašlo v težave. Bremenila ga je tudi zadolženost, ki je bila posledica notranjega odkupa podjetja, na čelu katerega so bili nekateri vodilni v družbi, med njimi dolgoletna direktorica Tatjana Fink.