zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Novice Kočevje

Danes se zapira mestno središče v Kočevju

Piše: R.K.

Čas objave:
06.05.2021 06:00

Občina Kočevje danes v okviru projekta Vsi v mesto! začenja z izvajanjem akcijskega načrta za oživljanje mestnega jedra. Središče mesta bo dobilo novo začasno ureditev brez tranzitnega prometa, s čimer se bo spremenilo v varen in zanimiv prostor za preživljanje prostega časa in druženje.

Namen zapore prometa je tudi, da čim več ljudi spozna, kako prijetno je prihajati v mesto peš ali s kolesom. Testno obdobje, ki ga bodo pospremile razne aktivnosti v središču mesta, bo trajalo do sredine septembra. Omogočilo bo spremljanje učinkov na življenje in dogajanje v jedru ter tudi pokazalo ali je takšna prometna ureditev primerna za implementacijo ali pa morda mesto potrebuje drugačne rešitve.

Danes je tako vzpostavljena začasna popolna zapora prometa na delu Ljubljanske ceste, od križišča s Cesto na Stadion do križišča pri Mestni kavarni. V času zapore bo obvoz mimo centra mesta potekal po Tomšičevi cesti.

Kolesarji v času zapore ne bodo omejeni pri vožnji v nobeni smeri. Dovoz za vozila na nujnih vožnjah (prva pomoč, policija, gasilci…) in odvoz smeti je po dogovoru s pristojnimi zagotovljen in bo v jedru potekal nemoteno. Prav tako je dostop zagotovljen za stanovalce v mestnem jedru in dostavo.