IMG-20240429-WA0004 Svet24.si

Foto: Za 30-letnega gornika na območju Šipkovega...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Hana Huljić in Petar Grašo 1 Njena.si

Petar Grašo bo že drugič postal očka

Celje Krznar Ekipa24.si

Kapo dol! Te besede Damirja Krznarja odmevajo! ...

Novice Novo mesto

Danes začetek gradnje novega mostu prek Težke vode

Piše: Radio Krka/sta

Čas objave:
17.07.2016 10:33

V Novem mestu na Smrečnikovi ulici bodo v ponedeljek začeli graditi novi most preko potoka Težka voda. Z omenjeno naložbo, ki je skupaj z davkom ocenjena na nekaj manj kot 900.000 evrov, bodo nadomestili stari dotrajani most pri Znančevem mlinu, ki novomeško središče povezuje z območjem Šmihela. Zaradi gradnje bo tamkajšnja cestna povezava zaprta do konca leta, ko naj bi bila dela končana.

Z novomeške občine so sporočili, da bo zaradi gradnje potrebna popolna zapora Smrečnikove ulice, sicer pa bo ta v začetnem delu gradnje potekala od t. i. Znančevega mlina do priključka vrtnarije novomeškega gozdnega gospodarstva. Dela naj bi predvidoma končali do konca leta.

Dodali so, da bodo stari most preko Težke vode nadomestili z novo železobetonsko gradnjo. Pri tem bodo staro vozišče s petih razširili na šest metrov, širina mosta pa bo dosegla nekaj manj kot 8,4 metra. Nosilnost mosta bo 60 ton, tamkajšnji prometni režim pa se zaradi večje nosilnosti ne bo spremenil.

Hkrati z omenjeno gradnjo se bodo lotili tudi delne prenove Smrečnikove ulice od uličnega priključka Nad mlini do novega mosta, zaradi omenjenih del pa bo kasneje potrebna prilagoditev oz. podaljšanje prometne zapore do omenjenega uličnega priključka.

Skupaj z mostom bodo prenovili 260 metrov cestišča, na obeh straneh bodo zgradili pločnika in uredili javno razsvetljavo. V času gradnje bo v Novem mestu urejen obvoz, postavili bodo ustrezno prometno signalizacijo ter stanovalcem in hkrati strankam omenjene vrtnarije omogočili dostope, so še sporočili z novomeške občine.

Na omenjenem ozkem delu cestišča pri starem Znančevem mlinu sicer pogosto prihaja do prometnih zamaškov. Cestni ovinek za mostom je tudi nepregleden, zaradi bližnjice, ki jo cesta omogoča do mestnega cestišča, pa je ta pogosto preobremenjena.

foto: MO Nm