pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Vedran Mlikota Njena.si

Botri: Ste videli, kaj se je zgodilo z Vinkom ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Novice Novo mesto

Decembrski povzetek akcije Pomagajmo družini Rajk

Piše: OZRK Novo mesto

Čas objave:
27.12.2017 10:27

Predstavnici Območnega združenja RK Novo mesto sta minuli petek obiskali in obdarili Rajkove. Tam ju je čakalo prijetno presenečenje, saj je Alenka že prala z novim pralnim strojem, ki so ga nabavili iz pomoči CSD Novo mesto in se grela z novim radiatorjem.

Kupili so tudi hladilnik, ki so ga do obnove hiše shranili drugje. Z zdravljenjem na domu je zdravstveno in psihično stanje Alenke Rajk stabilnejše in boljše. Matej je bil v času obiska v službi, Mitja pa v VDC Novo mesto.

V slabih dveh mesecih, kar poteka humanitarna akcija za obnovo Rajkove hiše, je pomoč prispevalo 70 donatorjev. Množično so akcijo podprle krajevne organizacije RK, občina Dolenjske Toplice z županom, Veselim teatrom in OŠ Dolenjske Toplice ter številni mediji. Sredstva so zbrali s predvajanjem filma Družina in zbiranjem prostovoljnih prispevkov pred in po filmskih predstavah. Akcijo so velikodušno podprli številni posamezniki, nekatera podjetja in društva. Zbrana vsota se počasi približuje polovici od potrebnih 41.658,18 evrov. Osem podjetnikov oz. obrtnikov je ponudilo pomoč v materialu in delu. Zahvala velja vsem, ki ste akcijo na kakršen koli način do sedaj podprli.

V januarju nadaljujejo z zbiranjem sredstev ob rednem predvajanju filma Družina, z zbiranjem prostovoljnih prispevkov in nakazili na naš tekoči račun. Iščejo tudi donatorje ali izvajalce z ugodnimi ponudbami za gradbena, elektroinstalacijska, mizarska in slikopleskarska dela ter za stavbno pohištvo.

Na OZRK zaključujejo leto z optimizmom in upanjem, da bo v letu 2018 uspelo izpeljati obnovo hiše in Rajkovim omogočiti boljše življenjske pogoje.

POMAGAJMO DRUŽINI RAJK

Sredstva za obnovo hiše zbiramo na TRR: SI56 0297 0025 9477 202 sklic: 00-903056 pripis: POMAGAJMO DRUŽINI RAJK naslov: OZRK Novo mesto, Ulica Slavka Gruma 54 a, 8000 Novo mesto