stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Novice

Dedek Mraz na OŠ Dragotina Ketteja

Piše: R.K.

Čas objave:
22.12.2023 08:38

Decembra je na OŠ Dragotina Ketteja vedno zelo živahno. Krasimo šolo, izdelujemo voščilnice, pečemo sladke dobrote in širimo dobro voljo. Vsi smo v pričakovanju novega leta, učenci pa seveda najbolj nestrpno čakajo dedka Mraza.

V četrtek , 21. decembra, je prišel med njih. Zbrali so se v telovadnici in  sprejeli številne goste. Obiskali so jih predstavniki MO Novo mesto, novomeškega Lions kluba, Krke, d.d., Novo mesto, pa tudi starši in ostali sorodniki  učencev. Še posebno so se razveselili Marjance Trščinar Antić, avtorice knjige in družabne igre Zmajček išče prijatelje.

Na začetku prireditve jih je mravljinček Kettko (učiteljica Mateja Drobnič) spomnil, da 26. decembra praznujemo dan samostojnosti in enotnosti. Kettejevci so pod vodstvom učiteljice Darinke Pirc zapeli Zdravljico in Avsenikovo Čez zelene trate, nato pa jih je nagovorila gospa ravnateljica Vida Marolt. Pozdravila je vse prisotne, nam zaželela lepe praznike in s Kettkom priklicala tudi dedka Mraza. Učenci so mu zaigrali  predstavo Zmajček išče prijatelje, ki je nastala v sodelovanju s pisateljico Marjanco Trščinar Antić in našimi učiteljicami, on pa jih je razveselil z zvrhanim košem daril. Lionsi so mu pomagali pri nakupu vodne postelje za multisenzorno sobo, Krkaši pa so poskrbeli za sladkarije, skodelice, flomastre in družabno igro Potepanje z zmajčkom.

Po prireditvi so gostje obiskali še novoletni bazar z mnogimi praktičnimi darilci, ki so jih izdelali učenci ob pomoči učiteljic.