Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Novice Novo mesto

Delničarjem CGP za dobrih 3,2 milijona evrov dividend

Piše: Radio Krka

Čas objave:
20.07.2016 18:10

Delničarji novomeške gradbene družbe CGP so na današnji skupščini odločali o uporabi bilančnega dobička za preteklo leto, upravi in nadzornemu svetu pa so podelili razrešnico

Od nekaj manj kot 21,78 milijona evrov bilančnega dobička bo CGP za dividende namenil nekaj več kot 3,22 milijona evrov, kar znese tri evre bruto na delnico.

Po skupščini, ki je potekala na sedežu družbe v Novem mestu, so v CGP za STA potrdili, da so delničarji potrdili vse predlagane sklepe uprave.

Po teh bo preostanek bilančnega dobička za preteklo leto - nekaj manj kot 18,56 milijona evrov - ostal nerazporejen. Ena največjih gradbenih družb v državi bo dividende izplačala najpozneje do 1. oktobra.

Delničarji CGP, 92,4 odstotka kapitala je v lasti Vizije Holding in Vizije Holding Ena Darija Južne, so potrdili tudi predlog glede imenovanja revizijske družbe za tekoče poslovno leto in za revizorja imenovali novomeško družbo Dinamic.

Upravo so tudi pooblastili za pridobivanje lastnih delnic, s tem da skupni delež vseh pridobljenih lastnih delnic, skupaj z lastnimi delnicami, ki jih družba že ima, ne sme preseči desetine osnovnega kapitala družbe oz. 107.344 delnic.

Pooblastilo za pridobivanje lastnih delnic velja 36 mesecev od dneva sprejetja sklepa, CGP pa lahko lastne delnice pridobiva po ceni, ki ne sme biti nižja od 7,50 evra in ne višja, kot je knjigovodska vrednost delnice, izračunana na podlagi zadnjih javno objavljenih poslovnih izkazov družbe.