Aleksander Lukašenko Svet24.si

KGB o dronih iz Litve, Lukašenko na zahod ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Sum konflikta interesov na ministrstvu: nov zakon ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

dino-in-hrvoje, skrito-v-raju Njena.si

Ste prepoznali drugačno igro Hrvoja in Dina?

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Novice Ljubljana

Delničarjem Krke dividende v višini 2,20 evra

Piše: Radio Krka

Čas objave:
18.06.2015 17:01

Delničarji Krke so na današnji skupščini podprli predlog uprave in nadzornega sveta, da družba izplača dividende v višini 2,20 evra bruto na delnico.

Društvo Mali delničarji Slovenije tako ni uspelo s svojim predlogom, naj bo novomeški farmacevt precej bolj radodaren in izplača dividende v višini 3,35 evra.

Krka bo dividende začela izplačevati v 60 dneh, in sicer delničarjem, ki bodo v delniško knjigo pri KDD vpisani na dan 23. junij, so prek spletnih strani Ljubljanske borze sporočili iz Krke.

Bilančni dobiček Krke za leto 2014 znaša 181,5 milijona evrov, od tega se bo za dividende izplačalo 71,6 milijona evrov, ostanek pa se bo razporedil v druge rezerve iz dobička oz. prenesel v naslednje leto.

Za nove člane nadzornega sveta Krke, predstavnike kapitala, so izvolili dosedanji nadzornici Julijano Kristl in Sergejo Slapničar, prvega moža družbe BTC Jožeta Mermala, predsednika uprave Zavarovalnice Triglav Andreja Slaparja, predsednika uprave Slovenskega državnega holdinga Mateja Pirca in članico uprave Kapitalske družbe Anjo Strojin Štampar. Petletni mandat bodo nastopili 21. junija.


Skupščina je potrdila in odobrila delo uprave in nadzornega sveta v poslovnem letu 2014 in jima podelila razrešnico. Predsednik uprave in generalni direktor Krke Jože Colarič je ob tem povedal, da bo prodaja izdelkov in storitev skupine Krka v letošnjem prvem polletju predvidoma dosegla 580 milijonov evrov oz. tri odstotke manj kot v enakem lanskem obdobju.

Zmanjšala se bo predvsem prodaja v jugovzhodni in vzhodni Evropi, povečala pa v srednji in zahodni Evropi ter na čezmorskih trgih. Na domačem, slovenskem trgu naj prodaja ostala podobna kot v prvem polletju lani.

Naložbe potekajo v skladu z načrti, kot letošnjo ključno novo naložbo v Sloveniji pa je Colarič izpostavil gradnjo razvojno-kontrolnega centra RKC 4 na Krkini osrednji lokaciji v Ločni, za katerega gradbeno dovoljenje pričakuje še ta teden. Investicije je napovedal tudi v Krkinih obratih v Rusiji in na Hrvaškem.

Za revizorja za poslovno leto 2015 so delničarji imenovali revizijsko družbo Ernst & Young Revizija iz Ljubljane.

Generalni direktor Krke Jože Colarič ob skupščini