Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

mbappe Ekipa24.si

"Tako hitro kot teče Mbappe, sem jaz tekel v ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

Novice Novo mesto

Delničarjem Krke predlagajo 2,65 evra dividende

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
18.05.2016 09:21

Delničarji družbe Krka bodo na skupščini 7. julija odločali o predlogu vodstva, da družba od 186,9 milijona evrov bilančnega dobička za leto 2015 za dividende nameni 85,9 milijona evrov oz. 2,65 evra bruto na delnico, kaže danes na spletnih straneh Ljubljanske borze objavljen sklic skupščine.

Preostanek bilančnega dobička bi polovično, po okoli 50,5 milijona evrov, namenili za druge rezerve iz dobička in za prenos v naslednje leto. Predlagano je, da bi skupščina upravi in nadzornemu svetu za delo v lanskem letu podelila razrešnico.

Skupščina se bo seznanila z odstopom Mateja Pirca z mesta predsednika in člana nadzornega sveta. Za člana nadzornega sveta bi po predlogu imenovali člana uprave Kapitalske družbe Borisa Žnidariča.

Za revizorja poslovanja v letošnjem letu je predlagana družba Ernst & Young Revizija.

Krka je lani na ravni skupine lani ustvarila 158,2 milijona evrov čistega dobička, kar je pet odstotkov manj kot leto prej. Prihodek od prodaje izdelkov in storitev je padel za dva odstotka na 1,16 milijarde evrov. Matična družba je čisti dobiček zvišala za odstotek na 146,3 milijona evrov, prodaja pa je padla za štiri odstotke na 1,09 milijarde evrov.

V prvem četrtletju letos je skupina Krka prihodke povečala za štiri odstotke na 300,9 milijona evrov, čisti dobiček pa je na letni ravni upadel za 27 odstotkov na 40,2 milijona evrov. Prodaja družbe je na letni ravni narasla za en odstotek na 263,4 milijona evrov, medtem ko je bil čisti dobiček z 32,8 milijona evrov od primerljivega lanskega manjši za 34 odstotkov.