pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Novice Brez opisa

Denar za medobčinski vodovod naposled nared

Piše: Radio Krka

Čas objave:
30.03.2016 16:11

Čeprav so se dela na partnerskem projektu Oskrbe s pitno vodo na območju občin Sodražica – Ribnica – Kočevje (SO-RI-KO) v Podstenah že začela, pa so z današnjim dnem dobila pravi zagon.

Kočevski župan dr. Vladimir Prebilič, občina Kočevje je nosilka projekta, je danes skupaj z ministrico za okolje in prostor Ireno Majcen podpisal pogodbo o črpanju denarja za sofinanciranje največje naložbe treh lokalnih skupnostih v naslednjih treh letih. Evropski kohezijski sklad je zanjo zagotovili 18 milijonov in skoraj 400 tisoč evrov, država iz proračuna pa tri milijona in nekaj malo manj kot 250 tisoč.

Vložek občine Kočevje znaša 1.725.701,00 evrov , Sodražice 457.506,00 evrov in Ribnice 1.000.282,00 evrov. Na razpisu izbrano podjetje Riko bo s podizvajalci do oktobra 2019 zgradilo 65.570 metrov vodovodnih cevovodov, 11 črpališč, 4 vodohrane in 3 čistilne naprave za pitno vodo. Projekt bo 25.114 prebivalcem območja partnerskih občin prinesel boljšo in varnejšo oskrbo s pitno vodo, 1.312 prebivalcev bo na novo priključenih na javno vodovodno omrežje. V okviru naložbe bodo hidravlično izboljšali vodovodno omrežje in omogočili nove priključitve nanj. Hkrati bodo poskrbeli za ustrezno čiščenje vode na čistilnih napravah.

Vladimir Prebilič o pogodbi


Vladimir Prebilič