pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Poroka na prvi pogled: Markove navade ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Novice Ribnica

Denarja je dovolj, zanimanje majhno

Piše: Radio Krka

Čas objave:
06.08.2016 13:07

Slovenski regionalno razvojni sklad s sedežem v Ribnici je letos na osnovi sprejete poslovne politike ter poslovnega in finančnega načrta objavil sedem javnih razpisov .

Sredstva po šestih razpisih je razpisal iz svojega namenskega premoženja, zadnji objavljeni razpis, 29. julija pa je razpisal iz evropskih kohezijskih sredstev.

Skupaj je razpisanih 19, 2 milijona evrov ugodnih posojil za projekte občin, kmetijske in gozdarske projekte , začetne gospodarske projekte in za pred financiranje projektov za odobrenimi evropskimi sredstvi ter 4,4 milijona evrov za garancije za bančna posojila v dveh statističnih regijah. Zadnji dveletni razpis je objavljen za nepovratna sredstva za izboljšanje novih izdelkov in storitev na področju lesarstva v višini 5.880 tisoč evrov.


Sklad s svojimi spodbudami predstavlja široki nabor ugodnih finančnih virov za različne ciljne uporabnike, predvsem tiste, ki se srečujejo s problematiko zagotovitve likvidnih sredstev za izvedbo sicer že odobrenih projektov. Ponudba za podeželje predstavlja najugodnejši finančni vir, ugodni so posojili viri tudi za podjetnike, še posebej za investicije na področju lesne panoge ter za občine. Skladove posojilne sheme spodbujajo nova delovna mesta, dvig dodane vrednosti na zaposlenega, hkrati spodbujajo tudi razvoj podjetij na različnih področjih, predvsem na zmanjševanju regionalnih razlik. "Tudi tako spodbujamo zdravo rast", je dejal direktor sklada Velislav Žvipelj.

Direktor sklada, Velislav Žvipelj, o letošnjih razpisih


Direktor sklada, Velislav Žvipelj, o denarju