cg_zdravstveni_domovi Svet24.si

Prihodki v zdravstvu so se v petih letih povečali...

beli-pav Svet24.si

Foto: Beli pav ponosno razprl svoj rep

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

marjetka in rudi Njena.si

Poroka na prvi pogled: Rudi in Marjetka, ko ju ...

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

Novice

Dijaki z zbiranjem papirja za nove drevesne sadike

Piše: R.K.

Čas objave:
21.03.2022 08:09

Dijaki 2.A letnika biotehniške gimnazije na Kmetijski šoli Grm želijo spremeniti svet na bolje. Zato so dobili zanimivo idejo, s katero lahko skupaj poskrbimo za okolje.

Dijaki pripravljajo zbiralno akcijo papirja, pri kateri potrebujejo pomoč tudi ostalih ljudi. Radi bi zbrali čim več odpadnega papirja, saj nameravajo z denarjem, ki ga bodo dobili od zbiralne akcije, kupiti sadike dreves, ki jih bodo posadili po šolski posesti. 

Zbiralna akcija bo potekala v četrtek, 24. marca na parkirišču pred Grmom Novo mesto, centrom biotehnike in turizma, kjer bo pripravljen zabojnik. 

Dijaki so v sporočilu za javnost zapisali, da so se projekta lotili odločno in si ga želijo izpeljati, za to pa potrebujejo tudi pomoč vseh nas. Zapisali so še, da se v razredu zavedajo problematike sveta, ki smo ji priča vsak dan. "Med drugimi se soočamo s prekomerno uporabo papirja, zato smo prišli do rešitve, s katero bi kljub veliki porabi papirja, naravi in nam, doprinesli boljšo ekološko naravnanost in bi na ta način prispevali k ohranjanju narave," so še zapisali dijaki 2.A biotehniške gimnazije na novomeški Kmetijski šoli Grm.