franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Novice

Divána z novim singlom Dahni mi Pesem o prebujanju zaljubljenosti

Piše: R.K.

Čas objave:
01.03.2024 10:42

Trebanjska pevka Maja Marinčič, Divána, nadaljuje in nadgrajuje svojo pevsko kariero. Po zelo uspešnem debitantskem singlu Metulja sva je na pragu pomladi presenetila z novo avtorsko pesmijo Dahni mi, ki jo spremlja tudi plesni videospot.

Skladba Dahni mi je kot prvi vetrič pomladi in prva roža, ki pokuka v svet. Je spraševanje po upanju in ponovni prebuditvi zaljubljenosti. "V pesmi se zopet prebudi zaljubljenost v odnosu dveh, ki sta v nekem trenutku že skoraj obupala. Vse to nam daje občutek živosti in spodbudi k lahkotnemu kreiranju lepih trenutkov," še doda Maja.

Besedilo: Maja Marinčič & Milan Krajnc

Saksofon: Rok Felicjan

Glasbena produkcija: Matic Smolnikar

Mix in mastering: Metod Komatar

Začetek skladbe s prispodobami senc in mraka je tožba zaradi padca iz sveta ljubezni, podoba mračnega dneva pa nakazuje na notranji boj in izpraševanje dveh, ki sta živela pravljico, a v tej pravljici zašla. Intenziven refren, v katerem so poudarjeni Resnica, Upanje in Moč, lahko nagovori vsakega izmed nas. Naj bo moj, tvoj, najin, naš svet resnično "svet čudežnih besed", "brez laži"! S podobo svita in zvezdnatega neba se skladba zaključi z optimizmom.

Negujmo ga tako, da se medsebojno vzpodbujamo in dajemo upanje, da vidimo rešitev iz težke situacije in da lahko dosežemo želeno in uresničimo naše ambicije. Maja Marinčič v to močno verjame. Zato želi svojo idejno vsebino skladbe preliti v vse nas, da začutimo čutno in duhovno ljubezen.