zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

slovenija hokej iihf Ekipa24.si

Cilj izpolnjen! Slovenija se je spet vrnila med ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

Novice Novo mesto

Dnevnik: Francoski delavci ne dajo smarta novomeškemu Revozu

Piše: Radio Krka/Dnevnik.si

Čas objave:
15.09.2015 06:50

V francoski tovarni avtomobilov smart so po poročanju časnika Dnevnik zaposleni glasovali za podaljšanje delovnega časa in se z odpovedjo svojim pravicam ubranili pred tem, da bi jim novomeški Revoz prevzel proizvodnjo tega avtomobila.

Kot še poroča časnik, v novomeškem Revozu o izsiljevanju francoskih delavcev ne vedo nič. V družbi so za Dnevnik pojasnili, da so strateške odločitve pristojnost matičnih podjetij, o posameznih hipotezah pa niso seznanjeni in nanje nimajo vpliva.

Dnevnik je sicer včeraj razkril, da je minuli konec tedna 800 zaposlenih v Daimlerjevi francoski tovarni v Hambachu izglasovalo podaljšanje delovnika s 35 na 39 ur na teden in si s tem zagotovilo nadaljevanje proizvodnje dvosedežnega smarta. Gre za Daimlerjeva prizadevanja za povečanje konkurenčnosti in produktivnosti njegovih tovarn.

Delavci so, kot piše Dnevnik, privolili v 12-odstotno podaljšanje delovnega tedna, plače pa se jim bodo povišale le za šest odstotkov. V nasprotnem primeru bi namreč po navedbah vodstva proizvodnjo omenjenega modela smarta iz njihove tovarne preselili v Novo mesto, kjer so, kot so jim dali vedeti, stroški dela nižji, je še poročal Dnevnik.