stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Novice

Do 25. avgusta se lahko prijavi škodo julijskih neurij

Piše: R.K.

Čas objave:
07.08.2023 09:45

Občina Sevnica obvešča občane, ki so utrpeli škodo na stvareh zaradi posledic neurja z dežjem, vetrom, zemeljskimi plazovi in poplavami med 17. in 25. julijem 2023, da škodo lahko prijavijo na občini do 25. avgusta 2023. Občina Sevnica in Javno podjetje Komunala d.o.o. Sevnica vsem gospodinjstvom omogočata brezplačen individualni odvoz kosovnih odpadkov, ki so nastali zaradi neurij.

Občina Sevnica je z 31. julijem pričela s popisom škode, ki je nastala na objektih in kmetijskih površinah v neurjih med 17. in 25. julijem. Oškodovanci se po predhodni prijavi škode dogovorijo tudi za termin ogleda. Vse informacije v zvezi s prijavo, ogledom terena, obrazci in ceniki za ocenjevanje škod so objavljeni na spletni strani Občine Sevnica. Škoda se lahko prijavi do 25. avgusta 2023.

Občina Sevnica pa omogoča brezplačen odvoz odpadkov, ki so nastali med julijskimi neurji. Med tovrstne odpadke sodijo: leseno in kovinsko pohištvo (tudi okenski okvirji), oblazinjeno pohištvo, vzmetnice, preproge, vrtna oprema iz plastike ali lesa, orodje, sodi, zabojniki, večje posode, kopalniška oprema, električna in elektronska oprema.

Mogoč je tudi odvoz ravnega stekla (oken), ki pa mora biti zaradi varnosti zaposlenih, ki bodo odpadke prevzemali, shranjeno ločeno, v zaprte in označene plastične ali kartonske škatle.

Brezplačni individualni odvoz je omogočen tudi tistim gospodinjstvom, ki so možnost rednega letnega odvoza kosovnih odpadkov v letošnjem letu že izkoristila.

Več informacij o naročilu odvoza posreduje in naročila za odvoz sprejema Komunala d.o.o. Sevnica.