franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Novice Novo mesto/Krško

Dogodki v sklopu ETM v znamenju kolesarjenja

Piše: Radio Krka

Čas objave:
17.09.2016 07:48

Včeraj se je začel Evropski teden mobilnosti, ki se mu v Jugovzhodni Sloveniji pridružuje 11 občin. Današnje dogajanje je v Posavju v znamenju kolesarjenja, v Novem mestu pa je dogodek odpovedan.

Današnji kolesarski izlet "Iz mesta v toplice" je odpovedan je povedal Rado Trifkovič, organizator izleta. Bodo pa izlet zagotovo izvedli, v kolikor bo mogoče že v prihodnjem mesecu, sicer pa spomladi.

Je pa danes do 16. ure na mestni plaži možna brezplačna izposoja kajakov in supov.

Medobčinski projekt S kolesom ob Savi
V sklopu skupnega regijske projekta posavskih občin Radeče, Sevnica, Krško in Brežice se bo danes odvilo kolesarsko popotovanje »S kolesom od Radeč do Brežic«.

Pot je dolga približno 60 kilometrov in vodi pretežno po makadamskih poteh ob Savi, zato je potrebna primerna oprema in fizična pripravljenost kolesarjev, ki vozijo v prometu, organizirano in na lastno odgovornost. Kolesarsko popotovanje se pričenja ob 8. uri pri TRC Savus v Radečah. Pot bo nato vodila po dolini Save s predvidenimi postanki ob 10. uri v Sevnici v parku pred občinsko stavbo, ob 11:30 v Brestanici (spodnji grad), ob 12. uri v Krškem (Raceland Vrbina) in ob 13:30 v Brežicah na dvorišču tamkajšnjega gradu. Kolesarji se karavani seveda lahko pridružujejo tudi na posameznih postankih.

Kolesarjenje je hkrati programski del izdelave celostne prometne strategije sevniške občine, strateškega dokumenta vzpostavitve trajnostnega načrtovanja prometa na območju občine in v mestu Sevnica, ki ima status mestnega naselja, s širšo okolico. Med praktičnimi cilji strategije je v prihodnje želeno še močneje povečati uporabo trajnostnih in tudi cenovno ugodnejših oblik prometa, kot so hoja, kolesarjenje, uporaba skirojev, rolerjev in drugih oblik.

V sklopu priprave strategije je v sredo v Kulturni dvorani Sevnica potekala javna razprava, katere cilj je bil od občanov in druge zainteresirane javnosti dobiti pomembne informacije glede problematike ter izzivov in priložnosti na področju trajnostne mobilnosti.


Pogovor z Romano Pečnik, vodjo projekta iz občine Krško