zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

Novice Ajdovščina/Nova Gorica/Maribor/Brežice

Dolge vrste za cepljenje, ponekod začasno zmanjkalo cepiva

Piše: STA

Čas objave:
05.11.2021 17:57

Od odločitve vlade, ki je obdobje, po katerem lahko cepljeni z vektorskimi cepivi osvežitveni odmerek cepiva proti covidu-19 prejmejo že po dveh mesecih, se pred cepilnimi centri vijejo dolge vrste. Ponekod je cepiva v teh dneh začasno celo zmanjkalo.

Direktor Zdravstvenega doma Ajdovščina Egon Stopar je danes povedal, da jim je zmanjkalo cepiva Pfizer/BioNTech. Kot je pojasnil, se je v tem tednu s tretjim odmerkom cepilo več ljudi kot prej v celem oktobru. Zaradi težav s shranjevanjem ne morejo imeti prevelikih zalog, zato so danes v Ajdovščini cepili le naročene. Da je povpraševanje po cepivih "enormno", je danes potrdila tudi direktorica zdravstvenega doma Nova Gorica Petra Kokoravec. V novogoriškem cepilnem centru jim sicer cepiva ni zmanjkalo, je dodala. Povečanje interesa za cepljenje proti covidu-19 so v tem tednu zaznali tudi v UKC Maribor, kjer pa imajo, kot so pojasnili, dovolj cepiva. 

Tudi v Zdravstvenem domu Brežice imajo dovolj cepiva, v teh dneh pa opažajo predvsem povečano zanimanje za tretji odmerek. Rahlo se je povečalo tudi zanimanje za prvi odmerek, je povedal direktor Dražen Levojević. V Brežicah cepijo tudi v tamkajšnji splošni bolnišnici, a le še tiste, ki pridejo po drugi odmerek, in tiste, ki izrazijo izrecno željo. Po besedah direktorice Anice Hribar imajo cepiva dovolj.