gasilec, gasilci Svet24.si

Novo zažiganje vozil, tokrat v Šiški

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Novice Metlika

Dragica upihnila 90. svečko

Piše: RK Metlika

Čas objave:
30.11.2023 13:40

V soboto, 25. novembra je okrogli jubilej, 90 let, dopolnila občanka Dragica Bojanc, s Sel pri Jugorju, ki jesen življenja preživlja v Domu starejših občanov Metlika.

Ob tej priložnosti so jo obiskali in ji čestitali ob okrogli obletnici županja Občine Metlika Martina Legan Janžekovič, sekretarka OZRK Metlika Zalka Klemenčič in aktivisti KORK Jugorje ter njeni domači in ji zaželeli še veliko zdravja in lepih trenutkov. Vse najboljše so slavljenki zapeli tudi sodelavci nege in oskrbe dislocirane enote DSO Metlika.

Čeprav ji življenje ni prizanašalo, je Dragica pozitivna in polna energije in zna se še vedno pošaliti in osebje, ki skrbi zanjo spraviti v smeh. Rodila se je kot najstarejša od treh otrok, v družini Jakše v Podgradu. Leta 1965 se je poročila na Sela pri Jugorju, v zakonu z možem Francom, so se jima rodili trije otroci: Brane, Krlina in Lojze. Kot babica in prababica je vedno vesela obiskov njenih domačih in šestih vnukov ter dveh pravnukov.



Kot je povedala slavljenka, je bila vse življenje gospodinja na kmetiji, kjer so obdelovali njive ter v hlevu imeli krave in prašiče. Prav z oddajanjem mleka je ustvarila nekaj prihodka za potrebe gospodinjstva. Dragica je obujala spomine kako so nekoč na vročem soncu ročno, z motiko, okopavali njive. Naporno je bilo tudi ob žetvi in spravilu krme za živino, še posebej če je bilo treba pohiteti pred dežjem. Ob tem je povedala, da ji takrat prav nič ni bilo težko, saj je bila mlada in zdrava.

Njen recept za dolgo življenje se glasi: »Delo, skromnost in vera. Tudi upanje je pomembno. Pomembna pa je domača hrana, zelje in žganci in nekaj ocvirkov'', še dodaja nasmejana slavljenka, ki se je na praznovanju razveselila šopkov in izrečenih čestitk ter rojstnodnevne torte.