Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Novice

Drago Lunder 100-krat in Dušan Gorenc 150-krat darovala kri

Piše: R.K.

Čas objave:
11.07.2023 08:51

Na Centru za transfuzijsko dejavnost Novo mesto so bili danes kar dvakrat s prelepo nalogo čestitati kar dvema krvodajalcema, ki sta kri darovala jubilejno krat.

Že zjutraj ob 8. uri se je krvodajalske akcije udeležil Drago Lunder iz KORK Šmarjeta, ki je kri daroval stotič. Z darovanjem je začel že pri osemnajstih letih, ko se je pridružil sodelavcem v Novoteksu, kjer so še posebej spodbujali darovanje krvi in so jim za nagrado dali dva kilograma blaga. Tudi po odhodu v druge službe je z darovanjem nadaljeval, imel pa je vzor tudi v štiri leta starejšem bratu krvodajalcu. Ob službi mu čas zapolni kmetovanje s sinom. Čeprav se mu delovna doba počasi izteka, pa mu do krvodajalske upokojitve manjka še kar nekaj let, zato mu bodo prav gotovo čestitali še za kakšni jubilej. Čestitali in zahvalili sta se mu sekretarka OZ RKS Novo mesto Barbara Ozimek in vodja Centra za transfuzijsko dejavnost Mojca Šimc, dr. med.

Ob 10. uri pa so pričakali krvodajalca Duškota Gorenca iz KORK Dolenjske Toplice, ki je daroval kri stopetdesetič. O njem je bilo pravzaprav že veliko povedanega, saj to ni njegov prvi jubilej, saj je krvodajalec že od leta 1977, čestitk pa se je do danes nabralo kar nekaj, saj Duško ni samo krvodajalec, temveč se mu po krvi pretaka prostovoljstvo, kot je povedala predsednica OZ RKS Novo mesto Danica Novak Malnar. Je tudi aktiven član topliške krajevne organizacije RK, član nadzornega odbora OZ RKS Novo mesto, član civilne zaščite, gasilec, doma in v tujini pa ga poznajo tudi kot uspešnega jadralnega padalca in predsednika Kluba za prosto letenje Kanja. Danes je kri daroval v sklopu krvodajalske akcije za občane Dolenjskih Toplic, zato so na odvzem prišli tudi njegovi sokrajani in župan Franc Vovk. Ob visokem jubileju so mu čestitali predsednica OZ RKS Novo mesto, župan Franc Vovk, predsednica KORK Dolenjske Toplice Ivana Pelko (Duškova sestra) ter vodja Centra za transfuzijsko dejavnost Mojca Šimc, dr. med.