stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Novice

Družba Alva bogatejša za nove prostore

Piše: R.K.

Čas objave:
16.06.2023 07:34

Družba ALVA d. o. o. iz Šentlovrenca se vse bolj utrjuje kot zaupanja vreden partner pri načrtovanju in izgradnji objektov. V podjetju so včeraj v družbi poslovnih partnerjev slovesno odprli zadnjo – od ideje prek projektiranja do izvedbe – uspešno izpeljano naložbo: lastne prenovljene poslovno-skladiščne prostore.

Podjetje, ki je bilo ustanovljeno leta 2009, je imelo sprva le dva zaposlena in je delovalo ob pomoči skoraj vseh članov ožje in širše družine, do danes pa se je oblikovala ekipa, v kateri vsak od več kot 20 zaposlenih bdi nad določenim področjem dela v podjetju. Zaposleni so vedno pripravljeni pomagati sokrajanu v stiski. S prostovoljnimi prispevki izdatno podpirajo humanitarne projekte in številna društva v občini Trebnje in širše.

Ob zaključku včerajšnje prireditve ob odprtju nove stavbe je tako direktor podjetja Jure Višček predsedniku Krajevne skupnosti Šentlovrenc Tomažu Špendalu in predsednici PGD Šentlovrenc Andreji Zupančič predal donaciji v skupni višini šest tisoč evrov: »Verjamem, da je več dejavnikov oblikovalo moj način dela in razmišljanja. Otroštvo sem najraje preživljal na sosednji stričevi kmetiji ali z očetom v delavnici. Pred tremi desetletji, ko sem igral rokomet, sem spoznal ogromno ljudi, s katerimi sem kasneje sodeloval. Verjamem, da se dobro z dobrim vrača in zato se trudim vsaj nekaj tega, kar mi je bilo dano, vrniti družbi. Menim namreč, da je veliko lažje pomagati, kot prositi za pomoč.«

Moderno inženirsko gradbeno podjetje, ki že pri snovanju objekta sodeluje z arhitekti, je v zadnjih letih tudi eden izmed glavnih pokroviteljev Rokometnega kluba Trimo Trebnje.

Novi prostori, ki so zrasli na mestu, kjer je pred skoraj stoletjem stal župnijski dom in pomožni gospodarski objekti, s seboj prinašajo še neodkrite možnosti za razvoj in so predvsem referenčni objekt. V podjetju namreč v sodelovanju z naročnikom vedno iščejo samo vrhunske rešitve tako za strešne in fasadne sisteme, energetske sanacije, jeklene konstrukcije, nadstreške kot celotne projekte »na ključ«.