stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Novice Novo mesto

Državljanska lista tudi v Novem mestu

Piše: Radio Krka

Čas objave:
16.10.2012 13:23

Državljanska lista Gregorja Viranta je sinoči v Novem mestu ustanovila prvi lokalni odbor na Dolenjskem, štiriindvajseti po vrsti - občinski odbor Novo mesto.

Na ustanovnem zboru lokalnega odbora je uvodoma udeležence nagovoril predsednik Državljanske liste dr. Gregor Virant in se dotaknil tudi aktualnih političnih tem, kjer je posebej izpostavil nujnost sprejetja delovnopravne in pokojninske reforme ter pomembnost sanacije bančnega sistema za gospodarstvo kot edine poti za generiranje novih delovnih mest. Dodal je, da je včasih potrebno povleči tudi poteze, ki morda niso najbolj všečne, so pa nujne in pozicija stranke takrat zaradi pritiskov z levice ali desnice ni enostavna, kar pa je, kot sta na sestanku v prejšnjem tednu družno ugotavljala tudi s podpredsednico ELDR van der Laanovo, skupna težava vseh evropskih liberalnih strank.

Virant je nagovor sklenil z besedami, da bodo meseci, ki sledijo, sila pestri in intenzivni, toda Državljanska lista na domačem političnem parketu nikakor ni muha enodnevnica, ampak stranka na dolgi rok, ki deluje čisto, transparentno, je brez bremen in bo tako nadaljevala tudi v prihodnje. Ob tem je poudaril pomembnost delovanja stranke na lokalnem nivoju in novemu občinskemu odboru zaželel veliko uspehov.

Tako so izvolili delovna predsedstva zbora in sprejeli statut občinskega odbora Novo mesto, ki ureja organiziranost in delovanje stranke v več občinah, in sicer: Novo mesto, Dolenjske Toplice, Mirna Peč, Šentjernej, Šmarješke Toplice, Škocjan, Straža in Žužemberk.

Po sprejetju statuta je bilo skladno z dnevnim redom na vrsti glasovanje o kandidatih za predsednika občinskega odbora, kjer je bila kot edina kandidatka soglasno izvoljena mag. Vera Smodej. Novoizvoljena predsednica se je zboru zahvalila za izkazano zaupanje in predstavila svojo vizijo delovanja občinskega odbora Novo mesto, ki se bo aktivno vključeval v reševanje vseh lokalnih vprašanj.

Želi si intenzivnega in odprtega sodelovanja na vseh in vsem prioritetnih interesnih področjih ter pridobiti številna mnenja in pobude prebivalcev v regiji, ki bodo dragocen prispevek v procesih odločanja.

Smodejeva je povedala, da verjame v spremembe, saj so te preprosto zakonitost evolucije in jih kot take ni mogoče ustaviti, trenutne krizne razmere pa bodo ta proces še pospešile. Dodala je še:
˝Zahvaljuem se za izkazano zaupanje. Veselim se sodelovanja z vami in delovanja v stranki, ki ni ideološko obremenjena. Pokažimo, da smo zmožni v tej naši gospodarsko močni občini preseči za ta trenutek povsem obrobne in nepomembne razlike in odločno usmerimo svojo energijo v kreiranje razvojnih projektov in drugačnega okolja.˝

Skladno s sprejetim dnevnim redom so nato sledile volitve v tričlanski svet občinskega odbora, kamor sta bila poleg predsednice, ki je po statutu članica sveta po funkciji, izvoljena Goran Makar in Matic Vidic, so še zapisali v sporočilu za javnost.