gasilec, gasilci Svet24.si

Novo zažiganje vozil, tokrat v Šiški

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Novice

Dva Zlata znaka v SB Novo mesto

Piše: R.K.

Čas objave:
18.05.2023 11:27

Zbornica zdravstvene in babiške nega SLovenije - Zveza strokovnih društev medicinskih sester, babic in zdravstvenih tehnikov Slovenije je tudi letos podelila Zlati znak Zbornice - Zveze za leto 2023. Med prejemniki sta tudi medicinski sestri iz Splošne bolnišnice Novo mesto.

Marta Blažič, magistrica zdravstvene nege, medicinska sestra na okulističnem področju v Splošni bolnišnici Novo mesto je prejemnica Zlatega znaka za l. 2023. Zlati znak je najvišje priznanje strokovnega združenja, Zbornice zdravstvene in babiške nege Slovenije, ki ga prejme posameznik/ca za izjemne dosežke na strokovnem področju.

Marjeta Berkopec, dipl. med. sestra v operacijski dejavnosti v Splošni bolnišnici Novo mesto je soavtorica knjige Zaščitne sestre, ki je bila izdana pri Zbornici zdravstvene in babiške nege Slovenije. V knjigi so predstavljena različna zgodovinska obdobja delovanja zaščitnih sester in njihovega izobraževanja najprej v središču monarhije na Dunaju, po razpadu Avstro-Ogrske pa v Kraljevini Srbov, Hrvatov in Slovencev ter nato v Kraljevini Jugoslaviji v izobraževalnih ustanovah v Ljubljani, Zagrebu in Beogradu, kjer so si v različnih obdobjih pridobivale znanje in izobrazbo tudi Slovenke, ki so se šolale za negovalke, skrbstvene sestre in otroške negovalke.