nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Novice Ljubljana

Eros Ramazzotti 22. septembra v Stožicah

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
24.08.2015 13:31

V Stožicah bo 22. septembra nastopil italijanski glasbenik Eros Ramazzotti. Očarljivi romantik se bo v Ljubljani ustavil v sklopu turneje ob izidu 13 studijskega albuma Perfetto. Ramazzotti je nazadnje v Sloveniji gostoval leta 2009.

Ramazzotti odre osvaja od leta 1984, ko je v San Remu kot novinec prvič nastopil z danes legendarno pesmijo Terra Promessa. Njegova pot je nato vodila le še navzgor. Nanizal je več uspešnic, kot so Se Bastasse Una Canzone, Piu bella cosa in Parla Con Me. Mednarodno slavo so mu prinesli tudi dueti Cosas de la vida s Tino Turner iz leta 1997, Piu' che puoi s Cher leta 2001 in I Belong to You z Anastacio.

Njegov najnovejši album Perfetto se je doslej uvrstil med Top 20 v 38 državah. Ramazzotti je o albumu povedal, da na njem nič ni bilo prepuščeno naključju. Izšel je tudi v španski različici.



Ramazzoti bo turnejo začel 12. septembra s koncertom v italijanskem Riminiju. Trem zaporednim koncertov v Veroni, 16., 18. in 19. septembra, bo sledil ljubljanski nastop. V sklopu turneje bo glasbenik do aprila 2016 izvedel več kot 30 koncertov po vsemu svetu, so sporočili organizatorji.

Nedavno je Ramazzotti postal ambasador neprofitne organizacije Hear the World, ki se bori za enake možnosti in izboljšanje kakovosti življenja najrevnejših prebivalcev sveta, ki so izgubili sluh. S tem se je pridružil elitni družbi ambasadorjev, v kateri so med drugimi Sting, Kate Moss, Annie Lennox in Julianne Moore. Ambasadorje že tradicionalno fotografira Bryan Adams. Pred njegov objektiv je stopil tudi Ramazzotti, nekatere Adamsove fotografije pa kot dodatek krasijo ovitek albuma Perfetto.