stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Novice Novo mesto

Etnični znova napadli, tokrat 71-letnika

Piše: Radio Krka

Čas objave:
11.01.2013 10:45

Znova poročamo o novem napadu etničnih. In sicer se je na nas obrnil poslušalec z grozljivo izkušnjo. Policija primer preiskuje, pridržali pa so že eno mladoletno osebo.

Včeraj okoli 15. ure se je starejši moški s kolesom odpravil na svojo parcelo, ki jo ima med železniško progo in potokom Bezgavec. Ko je že prečkal železniško progo so v njegovo bližino po klancu navzgor pritekli štirje mlajši Romi, stari okoli 12 let. »Z njimi nisem imel nič, z njimi se nisem pogovarjal, niti mi oni takrat niso storili ničesar,« pripoveduje.

Nato se je odpravil po klancu navzdol mimo edine stanovanjske hiše pod viaduktom Bezgavec, kjer je opazil dva Roma pred vhodnimi vrati hiše. Ko sta ga zagledala, je eden od njiju takoj zavpil: »Kaj bi rad?!« »Odvrnil sem mu, da od njega nič in odšel naprej.« 71-letnik zgrožen pripoveduje, da je hodil ob kolesu, saj se po poti, ki vodi do njegove parcele s kolesom ne more peljati. Ko je prispel do mesta, kjer se nahaja visoka betonska škarpa pa je Rom, ki je vpil na njega pritekel in z eno roko zgrabil njegovo kolo, z drugo pa ga po desni strani posprejal s solzivcem. »Takrat sem spustil kolo in odšel naprej.« Rom je nato njegovo kolo porinil navzdol proti potoku Bezgavec in odšel za njim, nakar je 71-letnik zgrabil vile, ki jih je imel s seboj in jih uperil proti njim. Še dvakrat ga je Rom posprejal s solzivcem, v tistem trenutku pa so štirje mlajši Romi, ki jih je prej srečal na železniškem prehodu, začeli metati kamenje proti njemu in ga zadeli v levo nogo. »Takrat sem v roke zgrabil mobilni telefon in se pretvarjal, da kličem policijo, tako da so vsi Romi zbežali neznano kam,« še pripoveduje 71-letnik.

Ko je dejansko poklical policijo so le ti prišli in mu pomagali priti do kolesa. Podal je prijavo in povedal, da ga je napadel Rom, star med 18 in 20 let, visok okoli 170-175 cm, normalne postave, kratko postrižen. »Kako je bil oblečen si nisem zapomnil, prav tako ga ne bi prepoznal po fotografiji. Zaradi posledic solzivca ponoči sploh nisem spal, še danes se počutim slabo,« pravi.


71-letnik pravi, da zoper njih zahteva kazenski pregon, saj tu živi že 30 let in ga bolijo krivice, ko Romi za svoja dejanja ne odgovarjajo in očitno vsakič znova ostanejo nekaznovani.

Alenka Drenik
, tiskovna predstavnica novomeške Policijske uprave je povedala, da so bili o primeru obveščeni včeraj nekaj po 15. uri. Takoj so pričeli z zbiranjem obvestil in izvajanjem aktivnosti za izsleditev storilcev. Danes so že odvzeli prostost mladoletnemu osumljencu in ga pridržali. Ovadili ga bodo zaradi kaznivega dejanja nasilništva. Policisti pa nadaljujejo z izvajanjem aktivnosti za izsleditev ostalih storilcev.

Alenka Drenik, tiskovna predstavnica PU Novo mesto