zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Sašo Miljuševič Njena.si

Kaj se danes dogaja s prvim zmagovalcem ...

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Novice Novo mesto

F&A: 10 let otroškega animatorstva Maje Kokol

Piše: Radio Krka

Čas objave:
08.12.2016 14:31

Otroška animatorka Maja Kokol, ki naše najmlajše razveseljuje s svojimi avtorskimi programi, igrivimi pesmicami in nepozabnimi rojstnodnevnimi zabavami, praznuje 10. obletnico samostojnega delovanja. Svoje jubilejno leto si je res pravljično zastavila.

Njena "Moja pravljica" je končno tudi uradno postala podjetje. Himna, ki nosi isti naslov je malčkom sicer že poznana, plesni koraki pa so bili prvič predstavljeni na dan obletnice, 1.12. Logotip novonastalega podjetja prisrčne škratice je ustvarila odlična ilustratorka in lutkarica Tatjana Grabrijan.

Poleg čarobne spletne strani www.mojapravljica.si je Maja v tem letu predstavila še eno novost - varstvo Palčica, ki temelji na zgodbah njenih najlepših spominov iz otroštva - Mary Poppins, Alica v čudežni deželi, Palčice in Petra Pana. Njeno pravljično podobo je v kostumu odlično uprizorila Vilinka Alenka Udovc Pavlin. Posamezne urice, ki jih otrok preživi v njeni družbi, so tako res nenavadne, zanimive in nepozabne.

V mesecu juniju je pri založbi Panika izšla njena prva samostojna zgoščenka z naslovom Zapleši z nami. Izraža prav vso to energijo, ki jo Maja pokaže na odru. Zgoščenka je opremljena tudi z opisom gibanja vsake posamezne pesmice, kar je zagotovo v pomoč tako staršem, kot tudi vzgojiteljem in učiteljem.

S Plesnim studiem Novo mesto, s katerim sodelujeta že od njenih začetkov sta, poleg Moje pravljice, plesne korake dobili tudi novi pesmici Kavboj Jaka in Zapleši z nami, ter vsem dobro poznana Čokolada. Otroci se na Youtube kanalu z animatorko Nino Zadravec benje in mladimi plesalci posamezne korake lahko tudi naučijo.


V mesecu decembru je Maja polno zasedena, zato jo boste zagotovo na kakšnem odru srečali tudi vi. S svojimi pravljičnimi programi bo razveseljevala otroke širom Slovenije. Želite z Majo zaplesati tudi vi? Pridite 23. decembra na novomeški Glavni trg, ker vam bodo, poleg Maje, družbo delali tudi plesalci PSNM in Božiček.

Majo smo danes gostili tudi v našem studiu. Če ste zamudili pogovor, ga lahko poslušate zdaj.


Pogovor z otroško animatorko Majo Kokol, ki praznuje prvih 10 let delovanja