pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Poroka na prvi pogled: Markove navade ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Novice Metlika

F&A: Gost Zimskih kratkočasnic Mirjan Kulovec, prvi mož Kolpe

Piše: Radio Krka

Čas objave:
26.01.2017 11:09

V hotelu Bela krajina v Metliki je bila sinoči zadnja v sklopu Zimskih kratkočasnic, ki so jih družno pripravljali metliška izpostava JSKD in Ljudska knjižnica Metlika, pri tem pa so pomagali še občina Metlika, tamkajšnja mestna skupnost, TGM Metlika, Fokus Metlika, Partner d.o.o. in vinogradništvo Pečarič.

Moderator večera Matjaž Rus je v goste sinoči povabil generalnega direktorja in predsednika uprave metliškega podjetja Kolpa - Mirjana Kulovca, ki je tudi častni član občine Metlika, predsednik kluba prijateljev Metliške Črnine, organizator izbora kraljice Metliške črnine in prepoznaven gospodarstvenik.

Kulovec je dobitnik številnih nagrad, med drugim tudi nagrade Gospodarske zbornice Slovenije – njemu in podjetju Kolpa, v katerem je zaposlen že 30 let. Sprva je delal kot tehnolog, saj je po osnovnem poklicu strojnik, nato je bil vodja razvoja, kasneje tudi tehnični direktor, na mestu generalnega direktorja Kolpe pa je od leta 1996. Kot pravi Kulovec, so nagrade za minulo delo in vedno tudi velika obveza za naprej. Glede na trenutno globalno krizo, ki se je dotaknila tudi Kolpe, je ta obveza še toliko težja, priznanje pa ob tem le prinaša dodatno vzpodbudo in nov zagon.


Na sinočnji prireditvi je pogovor popestrila mlada glasbenica Vivina Kukar, zmagovalka Glasa mladih v Črnomlju. Območna izpostava JSKD Metlika se je vsem sodelujočim v Zimskih kratkočasnicah v sezoni 2016-2017 zahvalila s simboličnimi zahvalami.

Direktorica Ljudske knjižnice Metlika, Marta Strahinič