pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Poroka na prvi pogled: Markove navade ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Novice Mirna

F&A: Mirnski proračun za prihodnji dve leti pod streho

Piše: Radio Krka

Čas objave:
08.12.2016 11:42

Občinski svet Občine Mirna je na 14. redni seji še drugič obravnaval predlog odloka o proračunu za prihodnji dve leti in ga tudi sprejel. Potrdili so tudi spremembe pravilnikov za razdelitev sredstev na javnih razpisih na področju družbenih dejavnosti in se strinjali s poskusnim odvozom mešanih odpadkov na tri tedne.

Predlog proračuna za leto 2017 predvideva nekaj več 3,4 milijona evrov prihodkov in nekaj manj kot 3,4 milijona evrov odhodkov, za leto 2018 pa nekaj manj kot 3,4 milijona evrov prihodkov in 3,5 milijona evrov odhodkov. Za prihodnje leto predlog proračuna ne predvideva zadolževanja, za leto 2018 pa predlog dovoljuje zadolževanje do 200 tisoč evrov za investicije, in sicer za širitev in obnovo vrtca Deteljica.

„Zadovoljen sem, da so občinski svetniki proračuna za leto 2017 in 2018 potrdili in tako omogočili nadaljnje delo in uresničevanje naših načrtov. Prihodnje leto bo največja investicija pridobitev investicijske dokumentacije za prestavitev regionalne ceste R1, tako imenovane mirnske obvoznice, saj želimo tako državo spodbudbiti, da se sama izgradnja v dobro vseh nas – tistih, ki se vozimo med Trebnjem in Sevnica - začne čim prej. Leta 2018 pa bo največja naložba dozidava Vrtca Deteljica, seveda pa bomo nadaljevali tudi z ostalimi začrtanimi projekti,“ pravi župan Občine Mirna Dušan Skerbiš.

Za pridobitev investicijske dokumentacije za prestavitev regionalne ceste R1-215 je občina v proračunu za leto 2017 namenila 120.000 evrov, obnova Vrtca Deteljica pa je ocenjena na 662.000 evrov v treh letih. Občina Mirna sicer v prihodnjih dveh letih načrtuje skupaj pridobiti skoraj pol milijona evrov evropskih in državnih sredstev za sofinanciranje naložb, in sicer prihodnje leto 96 tisoč evrov za obnovo kulturnega doma Partizan in prav toliko za izvedbo tartana na igrišču pri Osnovni šoli Mirna, v letu 2018 80 tisoč evrov za Turistično rekreacijski park Mirna in 210 tisoč evrov za dozidavo novega dela Vrtca Deteljica Mirna.

Ostali sklepi:

Občinski svet Občine Mirna je kot zadnji od občinskih svetov občin soustanoviteljic Javnega podjetja Komunala Trebnje dal soglasje k polletnemu poskusnemu odvažanju komunalnih mešanih odpadkov iz gospodinjstev na tri, namesto na sedanja dva tedna. Poskusno obdobje se bo začelo 1. januarja, družine z majhnimi otroci in starejšimi pa bodo lahko zaprosile komunalo za večji zabojnik. Ob tem so sprejeli tudi Odlok o sodelovanju pri skupnem izvajanju in koncesiji za gospodarsko javno službo obdelave določenih vrst komunalnih odpadkov na območju občine, ki predvideva, da bo določeno vrsto odpadkov namesto trebanjske komunale obdelovala ljubljanska Snaga in jih odlagala na Regijskem centru za ravnanje z odpadki Ljubljana. Potrdili so tudi tehnični pravilnik o javnem vodovodnem sistemu v Občini Mirna, ki ureja projektiranje, tehnično izvedbo, uporabo, vzdrževanje in upravljanje javnega vodovodnega sistema za oskrbo s pitno vodo na območju občine, ki ga upravljata Komunala Trebnje (vodovodi v lasti lokalne skupnosti) in podjetje Dana d.o.o. (vodovod na širšem območju občine, ki je v lasti tega podjetja). Obravnavali pa so tudi program odvajanja in čiščenja komunalne odpadne in padavinske vode za obdobje 2017-2020 na območju občine.

Po skrajšanem postopku so na podlagi priporočil Računskega sodišča RS sprejeli tudi spremembe pravilnikov za sofinanciranje programov in projektov na podlagi javnih razpisov na področjih športa, ljubiteljske kulture, socialnega in zdravstvenega varstva ter otrok in mladine. Točka za uporabo stavbnega zemljišča je na Mirni po novem vredna 0,002208 €/m2.



Župan Občine Mirna, Dušan Skerbiš o proračunu