stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Slovenija v žaklju ali ko je dovoljeno vse

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Novice Brežice

F&A: Na Brežiškem projekt Priložnosti in izzivi mladih v Posavju

Piše: Radio Krka

Čas objave:
01.02.2017 13:49

V Posavju od lani poteka triletni regijski projekt, namenjen dodatnemu izobraževanju in spodbujanju zaposlovanja mladih. Mladinski center Brežice je na javnem razpisu za spodbujanje aktivnega državljanstva mladih za večjo zaposlenost za projekt Priložnosti in izziv mladih v Posavju dobil nepovratno podporo v znesku nekaj manj kot 180.000 evrov.

Po podatkih brežiškega Zavoda za podjetništvo, turizem in mladino (ZPTM) bodo v okviru omenjenega projekta na podlagi usposabljanja in poznejšega zaposlovanja mladim in starim do 29 let pomagali do boljše ekonomske in socialne varnosti ter jim tako po načelih trajnostnega razvoja in sodelovanja olajšali osamosvajanje.

Cilj projekta, ki ga sofinancirata država in evropski socialni sklad, je znižanje števila brezposelnih mladostnikov za njegovih najmanj 18 udeležencev. Tem bodo omogočili izobraževanje s pridobivanjem socialnih veščin, kar bo okrepilo možnosti za zaposljivost ciljne skupine v mladinskih organizacijah in drugje.

Projekt bo prispeval tudi k spodbujanju in razvijanju podjetniškega razmišljanja med mladimi, omogočil možnosti neformalnega izobraževanja na področju mladinskega dela in turizma, ciljno skupino pa bo hkrati povezal z območnim gospodarstvom.


V projekt, v katerega so do zdaj vključili več kot 20 mladih, vabijo še nove udeležence, za vse pa bodo do konca leta 2018 pripravil 12 delavnic. Usmerjali jih bodo v turizem, učili tujih jezikov, poslovnega sporazumevanja, grafičnega oblikovanja in nastopanja, med drugim pa še uvajali v napredno informacijsko tehnologijo, podjetništvo in trženje turizma po načelih t. i. zelene sheme.

K pripravi delavnic so povabili vse večje območne turistične organizacije, fakultete, mlade podjetnike, organizatorje priznanih turističnih prireditev, poznavalce področij oblikovanja turističnih ponudb in spletnih medijev.

V okviru projekta bodo pri brežiškem ZPTM ustanovili mladinsko zadrugo, ki bo delovala kot turistični servis. Pri njegovi izvedbi bosta za zdaj pomagala dobovske Terme Paradiso in brežiški Posavski muzej, za projekt pa se zanimajo tudi v Termah Čatež, podjetju Domdesign in penzionu Les, so še sporočili iz ZPTM.

Direktorica ZPTM Brežice, Mateja Gerjevič


Udeleženka projekta Priložnosti in izzivi mladih v Posavju Sonja Zavišek


Vodja projekta Priložnosti in izzivi mladih v Posavju Monika Gabrič


Župan Občine Brežice Ivan Molan o pomenu vsebinskega projekta Priložnosti in izzivi mladih