zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Novice Brez opisa

F&A: Projekt »Občuti svobodo vode«

Piše: Radio Krka

Čas objave:
20.01.2017 09:13

V sklopu promocijske turneje, ki je del aktivnosti mednarodnega projekta »Občuti svobodo vode«, je ekipa projektnih sodelavcev odpotovala na delovni obisk v Prago, kjer so se sestali s predstavniki čeških partnerskih organizacij in izvedli promocijo projekta v glavnem mestu.

Projekt polno živi tudi v zimskem času, saj poleg redne tedenske vadbe za invalide nastaja zgodba, ki bo osnova za projektno knjigo, razvijajo se invalidom prilagojene fitnes naprave, ocenjujejo se uporabniąke izkušnje SUP-anja za invalide, vse pa je tudi nared za pričetek izdelave prvih prilagojenih SUP desk.

Pod okriljem evropskega projekta »Občuti svobodo vode« se je z januarjem 2017 pričela aktivnost promocija projekta po evropskih prestolnicah od koder prihajajo projektni partnerji. Projektna ekipa z zunanjimi sodelavci je v Pragi na delovnem srečanju s predstavniki partnerskih organizacij Pro rozvoj ©umavy in RVL 13 izvedla kratko evalvacijo do sedaj opravljenega dela in pregledala načrt izvajanja aktivnosti v letu 2017. Češkim partnerjem so predali promocijsko gradivo in projektno razstavo, ki se bo v času trajanja projekta selila po različnih evropskih državah.

V sklopu promocije je ekipa obiskala praški zimski športni kompleks in nekaj prepoznavnih lokacij v mestu (Karlov most, park in hrib Petřín, ...), kjer so aktivno predstavljali projekt in na informacijskih točkah omogočili dostop do promocijskega gradiva. Prvo promocijsko pot je slovenska projektna ekipa zaključila v pobrateni občini Dobřany, kjer so se sestali z županom Martinom Sobotko in sodelavci ter predstavili aktualni projekt in vzpostavili temelje za prihodnje sodelovanje na področju evropskih projektov.

Projektno ekipo so sestavljali: vodja projekta in podžupanja Občine Brežice Katja Čanžar, koordinator projekta Jernej Agrež, predstavnici Občine Brežice – direktorica občinske uprave Irena Rudman in sodelavka za stike z mediji Lavra Kreačič, direktorica Zavoda za podjetništvo, mladino in turizem (ZPTM) Brežice Mateja Gerjevič in vodja Centra za podjetništvo in turizem pri ZPTM Brežice Anja Antončič, predsednik Odbora za proračun, finance in občinsko premoženje Občinskega sveta Občine Breľice Aleksander Gajski, dekan Fakultete za turizem Univerze v Mariboru dr. Boštjan Brumen, v. d. direktorja Posavskega muzeja Brežice Alenka Černelič Krošelj ter podjetnika in zunanja sodelavca projekta Aleksander Rožman in Mihael Kostevc.

Podžupanja Katja Čanžar o projektu: