pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Novice Novo mesto

F&V: Bobrov večer v Novem mestu

Piše: Radio Krka

Čas objave:
09.11.2016 06:52

Tradicionalni bobrovi alternativni večeri so namenjeni ozaveščanju prebivalstva o okolju in zdravju. V Knjižnici Mirana Jarca jih izvaja Društvo Bober - Okoljsko gibanje Dolenjska.

Tako je sinoči potekal Bobrov alternativni večer - pogovor z režiserjem Borisom Petkovičem in Naro Petrovičem ter ogled filma Nara Petrovič = človek.

Film Nara Petrovič = človek je portret ekoakstivista, modreca, misleca, raziskovalca človekovih navad in razvad, zagovornika razkošne preprostosti in zdrave družbe, avtorja osmih knjig ter pobudnika akcije Očistimo Slovenijo v enem dnevu Nare Petroviča.

Kako najti ravnovesje med harmonijo z naravo in povezavo z družbo kot tako – brez strahu, cinizma, obžalovanja, jeze ter kako ohraniti dostojanstvo v drugačnosti? To je osebna zgodba človeka, ki si je pomagal sam in uredil svoje življenje tako, da je radikalno zmanjšal svojo odvisnost od nepotrebnih nujnih stvari moderne družbe, ne da bi prekinil sodelovanje v njej. To je zgodba o Nari, o Nari Petroviču – človeku.

Boris Petkovič je filmski režiser, scenarist in montažer, ki je svojo ustvarjalno pot začel v Novem mestu, kjer je na TV Vaš kanal soustvarjal mladinsko oddajo MKC TV in pisal za Dolenjski list. Po končanem študiju režije v Franciji je tam nekaj let predaval in se leta 2008 vrnil v Slovenijo, kjer trenutno živi in ustvarja. Ustvaril je vrsto igranih in dokumentarnih filmov, med drugimi: Utrip ljubezni – celovečerni igrani film, 2015, V letu hip hopa – dokumentarni film, 2010, Paris.love – celovečerni igrani film, 2006, Naprej – kratki igrani film, 1998, trenutno pa končuje mladinski igrani film Košarkar naj bo!igrani film Košarkar naj bo!