zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

Novice Novo mesto

F&V: Danes uradno: namesto Tilie Sava

Piše: Radio Krka

Čas objave:
03.11.2016 15:35

Zavarovalnica Sava, v katero so združene štiri zavarovalnice, se bo danes predstavila javnosti.

Pozavarovalnica Sava je v Zavarovalnico Sava s sedežem v Mariboru združila Zavarovalnico Maribor, zavarovalnico Tilia ter hrvaški zavarovalnici Velebit osiguranje in Velebit životno osiguranje.

Za zavarovance vseh štirih zavarovalnic naj se ne bi nič spremenilo, pravijo v Savi: "Z združitvijo znanja in izkušenj prinašamo našim zavarovancem vrsto koristnih novosti in ugodnosti," je povedal vodja uprave David Kastelic.

O strankah in poslovanju pa je spregovoril namestnik predsednika uprave Zavarovalnice Sava, ki je povedal, da bodo vse vložili za prihodnost njihovih varovancev.

Vse zavarovalne police tako do izteka ostajajo v veljavi, postopki obnove in sklenitve zavarovanj ostajajo nespremenjeni, bodo pa razširili prodajno in servisno mrežo. Za zavarovanja bo skrbela ista ekipa svetovalcev kot pred združitvijo, spreminja se le blagovna znamka.


V prenovljeni podobi je zelena barva, ki predstavlja reko Savo ob njenem izviru, ki povezuje celotno regijo delovanja zavarovalnice.

V Pozavarovalnici Sava so ustanovitev nove zavarovalnice kot normalno fazo v razvoju skupine napovedali lansko jesen, potem ko so leta 2013 prevzeli Zavarovalnico Maribor. Kot je dejal tedanji prvi moč pozavarovalnice Zvonko Ivanušič, se mu zdi združitev nekaj normalnega, a ekonomsko nujnega.
Od združitve si obetajo stroškovno učinkovitost, zato bo zavarovalnica lahko konkurenčna in uspešna tudi na daljši rok. Z izgradnjo moderne korporativne kulture bodo ustvarjeni pogoji, da bo lahko nova zavarovalnica nudila pregledne, razumljive in učinkovite storitve, ki odražajo dejanske potrebe strank, obljubljajo. Intenzivno se nameravajo ukvarjati z razvijanjem novih produktov, ki segajo predvsem na področje trajnostnega razvoja in hkrati upoštevajo nove tehnologije.

Največja med četverico je Zavarovalnica Maribor, ki je imela konec lanskega leta 809 zaposlenih. V letošnjem prvem polletju je zbrala 111,5 milijona evrov bruto premij. Tilia s sedežem v Novem mestu in 388 zaposlenimi je v prvih šestih mesecih zbrala za 43,7 milijona evrov premij, obe hrvaški zavarovalnici pa sta precej manjši: zavarovalnica Velebit je v omenjenem obdobju zbrala 4,6 milijona evrov premij, njena življenjska soimenjakinja pa 1,6 milijona evrov.

Brez opisa