franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Novice Črnomelj

F&V&A: Tudi najmlajši poznajo Evropske jezike

Piše: Radio Krka

Čas objave:
26.09.2016 14:53

Na pobudo Sveta Evrope iz Strasbourga 26. septembra obeležujemo evropski dan jezikov.

Že od leta 2001 se na ta dan po vsej Evropi odvija vrsta dogodkov - dejavnosti za otroke in z otroki, televizijske, radijske oddaje, jezikovni pouk in konference.

Informacijska točka Europe Direct Novo mesto je tako organizirala danes v Črnomlju v sodelovanju z Zavodom za izobraževanje in kulturo Črnomelj organizirala Angleščino za prvošolčke, ki je potekala v prostorih Osnovne šole Mirana Jarca v Črnomlju pod mentorstvom Mihaele Filak, ki je za Radio Krka povedala: "No, v prvem razredu poteka skozi igro, torej s čim več vnosa avtentičnega angleškega jezika s pesmimi, z raznimi igrami, z veliko gibanja, zelo hitro se učijo, faktor pozabljanja je verjetno tudi velik ampak kar nam odraslim včasih predstavlja težavo torej izgovorjava, se oni s tem ne obremenjujejo in se hitro naučijo in jih to tudi zanima. Kasneje mogoče zaniman je upade. Je zelo zanimivo, pa tudi zahtevno, delo mora biti prilagojeno tej starostni skupini, mi ne smemo pozabiti ti otroci bili mogoče še pred tremi meseci v vrtcu; v kratkem času pa se veliko naučijo, treba pa je imeti veselje do tega dela."
Otroci so se pred mikrofonom Radia Krka radi predstavili s svojim znanjem besed v angleškem jeziku.

V popoldanskem času pa bo danes organiziran še en dogodek za najmlajše: ob 18. uri bo v mali dvorani ZIK Črnomelj, pod mentorstvom Ani Jankovič Šober prireditev Zapojmo po francosko, na katerega so vabljeni najmlajši, ki bodo skozi igro in gibanje spoznavali francoski jezik in se naučili kakšno novo besedo.
Dogodki so brezplačni, vsi udeleženci bodo prejeli zabavno gradivo kot spomin na evropski dan jezikov.

Evropski dan jezikov pa so obeležili s posebnimi video posnetki tudi dijaki Šolskega centra Novo mesto, ogledate pa si jih lahko v spodaj objavljenem filmčku, drugega pa TUKAJ.

Mihaela Filak