oranžno opozorilo Svet24.si

Arso oranžen alarm prižgal tudi za severovzhod, ...

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

1706792389-b60k4933-1706792354008 Necenzurirano

Furs blokiral premoženje nekdanjega ministra ...

erika znidarsic sr Reporter.si

Erika Žnidaršič izgubila živce: kako je ...

Komplet za trening Ekipa24.si

Šik po francosko s slovensko noto

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Kako je danes videti kamp Paradiso?...

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

Novice Novo mesto

F&V&A: V Novem mestu mednarodna konferenca o celostni obravnavi pacienta

Piše: Radio Krka

Čas objave:
10.11.2016 12:53

Fakulteta za zdravstvene vede Novo mesto v prostorih fakultete gosti 6. znanstveno konferenco z mednarodno udeležbo z naslovom »Celostna obravnava pacienta«, s katero želi prispevati k povezovanju različnih strok na področju zdravstva in s tem celovitejšemu pogledu na obravnavo pacientov.

Na konferenci bo predstavljenih 79 prispevkov, od tega bodo 16 prispevkov predstavili udeleženci iz tujine. Konferenca je med najpomembnejšim znanstvenimi srečanji na področju zdravstvenih ved v regiji in iz leta v leto pridobiva na mednarodnem značaju.

Predsednica organizacijskega odbora in dekanica Fakultete za zdravstvene vede Novo mesto doc. dr. Nevenka Kregar Velikonja poudarja, da »konferenca povezuje znanost in stroko pri iskanju odgovorov na potrebe bolnikov po celostni obravnavi, saj svoje zdravje doživljamo kot najpomembnejšo vrednoto in si želimo, da smo obravnavani kot celovita oseba in ne samo z vidika postavljene diagnoze. Zaposleni na področju zdravstvene nege so najbolj neposredno vpeti v delo z bolniki in se soočajo z njihovimi različnimi potrebami po celostni obravnavi, zato smo se na fakulteti odločili, da prednostno obravnavamo to temo kot rdečo nit naših konferenc.« Na konferenci bodo obravnavane teme s področja zdravstvene nege in zdravstveno-socialne oskrbe z vidika kakovosti, izobraževanja in menedžmenta.

V plenarnem delu bo prof. dr. Jože Ramovš predstavil svoj pogled na dolgotrajno oskrbo v prispevku z naslovom »Zakaj dolgotrajna oskrba ni učinkovita, če ni celostna?«, prof. dr. Lei Bing bo razpravljal o raziskavah na področju preprečevanja kardiovaskularnih bolezni z Qigong vadbo, glavna medicinska sestra Onkološkega inštituta Gordana Lokajner bo govorila o celostni obravnavi onkološkega pacienta, izr. prof. dr. Jasmina Starc bo predstavila raziskavo mnenja medicinskih sester o upravljanju z raznolikostjo pacientov, izr. prof. dr. Goran Kozina bo analiziral načrt razvoja zdravstvenega sistema v Republiki Hrvaški 2015 in 2016 ter doc. dr. Nevenka Kregar Velikonja bo govorila o celostnem pogledu na človeka na ravni celice.

Ob konferenci bo izšel zbornik povzetkov prispevkov, naknadno pa tudi zbornik prispevkov.

Dekanja Fakultete za zdravstvene vede Novo mesto Nevenka Kregar Velikonja o konferenci


Predstojnik Inštituta Antona Trstenjaka za gerontologijo in medgeneracijsko sožitje dr. Jože Ramovš