Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Novice Velike Lašče

Festival božičnega kruha v Velikih Laščah

Piše: STA

Čas objave:
04.12.2021 07:42

V občini Velike Lašče včeraj začeli Festival božičnega kruha, v okviru katerega se bo vse do 2. januarja zvrstila vrsto dogodkov, povezanih s prihajajočimi božičnimi in velikonočnimi prazniki, rdeča nit pa bo božični kruh. Med drugim bo v Domu krajanov Rob potekala razstava kruha, pečenega v krušni peči.

"Božični kruh je namreč že od nekdaj del tradicije božičnih praznikov in predstavlja pomembno kulturno dediščino v velikolaškem in širšem prostoru. Ne predstavlja le kruha kot takega, ampak simbolizira tudi čas, ki ga namenimo svojim bližnjim, svojim sosedom, svojim skupnostim," so ob tem zapisali v Javnem zavodu Trubarjevi kraji.

Festival so začeli z veselim dnevom kulture, v okviru katerega so pripravili brezplačen voden ogled Trubarjeve domačije in razstave Velike Lašče skozi obrti in dejavnosti, ki bo v Levstikovem domu. Zvečer je bil v Domu krajanov Turjak še kulturni večer s predstavitvijo knjige "Kje je moj mili dom" in gledališko predstavo, humoresko Večerja za enega.

Festival božičnega kruha
Festival božičnega kruha
Občina Velike Lašče

Danes popoldne bo v Domu krajanov Turjak predstava za otroke in starše čarodeja Tonija, v nedeljo popoldne pa bodo v Velikih Laščah prižgali novoletno razsvetljavo in odprli adventno tržnico.



Ob petkih bodo v času festivala v Levstikovem domu potekali pravljični večeri, na katerih bodo otroci lahko prisluhnili pravljicam in se pridružili ustvarjalnim delavnicam. Od 18. decembra do 2. januarja bo v Gradežu razstava jaslic.

Na božični dan bo Planinsko društvo Velike Lašče pripravilo tradicionalni pohod z lučkami z izhodiščem na trgu v Velikih Laščah, dan pozneje pa Občina Velike Lašče vabi na tradicionalni božično-novoletni koncert v športni dvorani.