stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Novice

Festival Novomeško poletje bo prostovoljne prispevke današnjega koncerta namenil žrtvam poplav

Piše: R.K.

Čas objave:
16.08.2023 08:30

Festival novomeško poletje je festival, ki se na skrbno izbranih lokacijah okoli središča Novega mesta odvija od julija do avgusta in na katerem se zvrstijo tako lokalni kot drugi glasbeniki, v katerih so organizatorji prepoznali tisto nekaj več. Tudi Festival novomeško poletje misli na druge, zato bodo današnje prispevke bodo namenili žrtvam poplav.

V duhu solidarnosti bodo ves izkupiček od prostovoljnih prispevkov, ki jih bodo zbrali na današnjem koncertu Roberta Petana v Parku Rastoče knjige pri Knjižnici Mirana Jarca, namenili za pomoč prizadetim v poplavah. Na prizorišču bo mogoče kupiti tudi dobrodelne majčke Društva za zaščito živali Novo mesto s sporočilnimi slogani na temo zaščite živali. 

Robert pravi: »Muskonter si po duši, po srcu in popoldne.«

Ena od njegovih kantavtorskih skladb gre nekako v smislu "znajdemo se v vsem, v komadih in v skladbah, solze brišemo in na pogrebih in na svatbah, špilamo za vse, za črne in za blonde, čiribiribele in diridiridonde."

Po nešteto koncertih, špilih, čagah, feštah, porokah, pogrebih, slavjih, fantovščinah in dobesedno vsem, kar pride vmes, je stopil v ospredje. Pozneje je začel razkrivati vse, kar so mu leta igranja pustila nekje v malih možganih – s svojimi duhovitimi in odkritimi kantavtorskimi besedili se je leta 2019 udeležil slovenskega kantavtorskega festivala Kantfest in prejel zlato kanto tako od občinstva kot tudi od strokovne žirije. Od takrat je nastopil že v kultni oddaji Izštekani z Juretom Longyko, pa na Izštekanih 10 v Kinu Šiška, trenutno pa ga lahko gledamo v satirični oddaji Kaj dogaja na Televiziji Slovenija. Pravi, da v Novo mesto prihaja z veseljem, saj je tu obiskoval ne le eno, temveč kar dve srednji šoli, le da tokrat ne pride z avtobusom.

Kot gostja, ki nam bo s svojim izjemnim petjem malce omilila Robertov naval besed, z njim prihaja odlična pevka Maja Weiss. Slišali boste lahko njegove hudomušne kantavtorske skladbe, nekaj avtorskih, ki jih bo odpela Maja, in nekaj zimzelenih iz zakladnice slovenskih popevk.