Šolta Svet24.si

Foto: Na priljubljenem hrvaškem otoku z dodatnimi...

Vladivostok Svet24.si

V Vladivostoku aretirali ameriškega vojaka, tja ...

1695633573-dsc09685-1695633263267 Necenzurirano

Predsednico republike zapušča ključni sodelavec

robert golob vecer rb Reporter.si

Trojni strel v koleno za Gibanje Svoboda ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

Pivo in cvetje, tiskovna konferenca, Nika Zorjan Njena.si

S kom je Nika Zorjan odpotovala na Maldive?

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

Novice Novo mesto

FIŠ partner pri Erasmus+ projektu BIT-PAL

Piše: Radio Krka

Čas objave:
08.08.2016 13:59

Evropska unija je na mednarodnem razpisu Erasmus+ »Strateška partnerstva v visokem šolstvu« odobrila projekt BIT-PAL z naslovom »Spodbujanje inovativnosti z razvojem študija informacijskih tehnologij v Palestini«.

Pri pripravi projekta, ki ga koordinira dr. Hani Qusa s Politehnike v Gazi ter vključuje več univerz in interesna združenja s področja informacijskih tehnologij in startup podjetništva v Palestini, je sodelovala tudi ekipa FIŠ pod vodstvom prof. dr. Boruta Rončevića.
V okviru projekta bo FIŠ sodeloval pri evalvaciji obstoječih študijskih programov, pripravi izhodišč za prenovo študijskih programov, sodeloval pri pilotski izvedbi njihove prenove in koordiniral usposabljanje palestinskih strokovnjakov.
Prof. dr. Borut Rončević je ob tej priložnosti poudaril: »Prijavljanje projektov na mednarodne razpise je eden ključnih vidikov internacionalizacije fakultete in zelo pomemben vir sredstev za raziskovalno delo. To je že tretji tovrsten mednarodni projekt, ki smo ga dobili v zadnjem mesecu. Oblikovali smo močno ekipo, ki se ukvarja s tem in to se nam je začelo obrestovati. S tem projektom svoja partnerstva širimo tudi preko evropskih meja.«

Strokovna sodelavka FIŠa, Ana Čefarin, o projektu